У Львові медики врятували півторарічну дитину, яка проковтнула елемент конструктора

У Львові медики врятували півторарічну дитину, яка проковтнула елемент конструктора

У Львові медики врятували півторарічну дитину, яка проковтнула елемент конструктора
. Pixabay, умовне

У Львові медики екстреної медичної допомоги врятували півторарічну дитину, яка проковтнула деталь конструктора. Про це повідомили у Facebook Львівського обласного центру екстреної медицини.

Випадок трапився 4 серпня. Бригада отримала виклик на вулицю Героїв Майдану у Львові. Півторарічна дівчинка, бавлячись, раптом почала хрипіти та важко дихати. Дорослі, які в той час були поруч, помітили біля малої елементи конструктора старшої дитини.

"У дитини було неповне удушення деталькою конструктора. На щастя, частинка Лего відійшла від дихальних шляхів та просунулась у стравохід", — повідомили у обласному центрі екстреної медицини.

Медики нагадують, що коли щось застряє в стравоході, це викликає певні симптоми, як-от покашлювання, утруднене ковтання, слинотеча, біль у грудині, позиви на блювання та власне, саме блювання.

У таких випадках не можна викликати штучно блювання, оскільки можна зробити тільки гірше. Не намагатися дістати предмети пальцями, адже можна пошкодити гортань і голосові зв’язки. Також батькам радять отримати базові навички надання першої допомоги дітям, а якщо побачили тривожні симптоми — телефонувати до швидкої.

Читайте також

Лікарі львівського "ОХМАТДИТу" витягнули зі шлунку дитини дві монети.

Львівські лікарі прооперували 2-річну дівчинку, яка проковтнула 31 магніт

Львівські хірурги дістали із горла дитини дротик, яким була прикріплена фігурка на торті

Британські діти почали уп'ятеро частіше ковтати магніти. Чим це загрожує

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок