Дар'я Білодід - про найціннішу медаль та подальший план на спортивну кар'єру

Дар'я Білодід - про найціннішу медаль та подальший план на спортивну кар'єру

Дар'я Білодід - про найціннішу медаль та подальший план на спортивну кар'єру
. AP

Ексклюзивне бліц-інтерв'ю для Суспільне Спорт.

20-річна дзюдоїстка Дар'я Білодід виграла першу медаль України на Олімпіаді-2020: уперший день змагань вона здобула "бронзу". Кільька днів потому Білодід повернулася в Україну, оскільки згідно з коронавірусними обмеженнями усі атлети мають покинути Токіо не більше ніж за 48 годин після завершення своїх змагань.

Перше інтерв'ю після повернення Дар'я дала у "Студії Олімпійських ігор" на UA: Перший, а одразу після того поспілкувалася із Суспільне Спорт та навіть стала гостею щоденного шоу "Олімпіада за 300 секунд" на Youtube.

Дивіться бліц-інтерв'ю Дар'ї ексклюзивне для Суспільне Спорт. Дзюдоїстка, зокрема, відповіла на запитання, доки планує займатися спортом, яку медаль вважає найціннішою та кого найбільше підтримує в збірній України. А ще розповіла, чим харчувалася в Токіо та як спати на картонних ліжках.

Ключові тези Дар'ї Білодід з її бліц-інтервю

  • "Доки планую займатися спортом? Дуже важке запитання. До Парижа-2024 точно планую, а потім буде видно: залежить від стану здоров'я, від медалей, від мого психологічного стану. Буде видно після Парижа".
  • "Найцінніша на даний момент - медаль з мого першого чемпіонату світу, тоді я стала нймолодшою чемпіонкою світу [в історії]. Зараз після трьох років я розумію, що вона найцінніша. Але багато людей кажуть, що пройде час, я зрозумію і вважатиму найціннішою нагородою цю "бронзу" з Олімпіади-2020 і що цінуватиму її більше, ніж золоті. Не знаю, чи так буде, не розумію, але все можливо".
  • "Я підтримую усю нашу олімпійську команду, хочеться щоб було якомога більше медалей. Але найбільше - звичайно дзюдо, на першому плані. Мені ще дуже подобається легка атлетика - думаю, що наші дівчата гідні золотих медалей. Думаю, що в легкій атлетиці у нас буде дуже крутий результат".
Читайте також: "Треба набратися сил на наступний олімпійський цикл". Перші слова Білодід після повернення в Україну
На початок