"Треба набратися сил на наступний олімпійський цикл". Перші слова Білодід після повернення в Україну

"Треба набратися сил на наступний олімпійський цикл". Перші слова Білодід після повернення в Україну

Ексклюзивно
"Треба набратися сил на наступний олімпійський цикл". Перші слова Білодід після повернення в Україну
. IJF

Українська дзюдоїстка - про виступ на Олімпіаді-2020, "бронзу" та чи має робити паузу в виступах.

Дар'я Білодід завершила виступи на Олімпійських Іграх у Токіо. Українська дзюдоїстка стала однією з перших спортсменок, хто повернувся в Україну після виступів на Олімпіаді.

На Олімпійських Іграх у Токіо Білодід досягла унікального досягнення. Вона стала першою українкою, що здобула олімпійську нагороду на Іграх серед жінок у дзюдо.

Після виступу на Олімпіаді Білодід дала інтерв'ю "Студії Олімпійських Ігор" на Суспільному, де розповіла про стан після виступу у Токіо.

Передусім, Білодід спростувала інформацію щодо перерви в дзюдо після Олімпіади-2020. Вона наголосила, що хоче взяти лише відпустку від виступів, але робити перерву у виступах у спорті не збирається.

  • Чи планує брати паузу від дзюдо після Олімпіади-2020

"Це невелика пауза, ви не так мене зрозуміли, це просто буде відпочинок. Мені треба перезавантажитись і набратися сил на наступний олімпійський цикл, тому що це було для мене дуже важко психологічно, фізично. Мені потрібен місяць, можливо трохи більше, щоб відпочити і з новими силами вже йти далі до своїх цілей".

  • Про емоції після виступів на Олімпіаді

"Пройшло вже декілька днів, і я зараз дійсно розумію, що це історична медаль для жіночого дзюдо, для спорту України. Спочатку мені було важко це прийняти, тому що я хотіла "золото". Я все життя до цього йшла. Але було надзвичайно приємно, коли вся Україна, з кожного куточка, з кожного міста люди підтримували мене. Писали, виставляли пости в інстаграмі. Це надзвичайно приємно, коли вся країна тобою пишається, ти дійсно розумієш як ця медаль важлива для мене і для всієї країни".

Читайте також: "Вона варта цієї нагороди". Тренер України з дзюдо - про "бронзу" Дар'ї Білодід на Олімпіаді-2020
  • Про півфінальну сутичку з Тонакі

"Це вперше в моєму житті, коли я справді не знаю, що пішло не так. Все було ідеально, все було добре. Я була налаштована психологічно дуже добре, фізично була готова і впевнена, що зможу виграти. Не знаю чому так склалося. Напевно, десь зверху було видніше, що так потрібно було. Звичайно, в мене була помилка. Але були помилки і раніше, на чемпіонаті світу, але все складалося для мене більш-менш добре, фортуна була на моїй стороні. Зараз трохи щось змінилося. Так повинно було бути".

  • Про емоції після поразки у півфіналі

"Після сутички за вихід у фінал навіть не можу описати, як я виглядала. Просто плакала, була розбита, намагалась ні з ким не спілкуватися, не знала взагалі, що мені робити. Як взагалі налаштуватися, як вийти. Я розумію, що там через 20 хвилин маю вийти боротися, а в мене немає ні нервів, ні адреналіну, нуль емоцій, просто пустота. Виходжу, навіть не розминаюсь перед сутичкою, і ось мама це бачить. Звичайно, вона почала хвилюватись і засмутилася, тому що розуміє, що це моя медаль, яка має бути в мене".

  • Про підтримку від матері перед бронзовим фіналом

"[Мати] вона бачить, що я не готова це зробити, що я подавлена. І ось нам вже треба виходити, а я ніяка стою і мама говорить останні слова: "Якщо тобі не потрібна ця медаль, зроби це для мене”. Дійсно, я це зараз розумію, це не тільки моя праця була, це і праця моїх батьків, і вони заслуговують на цю медаль як ніхто інший. Думаю, ці слова мене підштовхнули, щоб вийти, не здатися і завоювати цю медаль олімпійську".

Читайте також: "Це пам'ять на все життя для моєї родини". Дар'я Білодід - про емоції від "бронзи" на Олімпіади

Що означає ця медаль для Дар'ї Білодід

  • Перша олімпійська нагорода у кар'єрі - до цього Білодід не змагалася на Олімпіадах.
  • Перша медаль України на Олімпіаді-2020. Після неї нагороди виграли шпажист Ігор Рейзлін, а також стрілки Олена Костевич та Олег Омельчук.
Читайте також: Україна здобула третю "бронзу" на Олімпіаді-2020: її виграли стрільці у змішаному змаганні
  • Білодід продовжила серію без перемог до п'яти турнірів. Востаннє вона вигравала "золото" ще у лютому 2020-го - на гран-прі у Парижі.

Що далі

  • Наступні олімпійські сутички українців у дзюдо відбуватимуться з 28 до 30 липня.

Де дивитися Олімпіаду-2020

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Ігор-2020 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Дивитися Олімпіаду-2020 на сайті Суспільне Спорт

Для перегляду Олімпіади-2020 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок