Гендиректоркою Одеської опери знову обрали Надію Бабіч. Що про неї відомо

Гендиректоркою Одеської опери знову обрали Надію Бабіч. Що про неї відомо

Гендиректоркою Одеської опери знову обрали Надію Бабіч. Що про неї відомо
. Колаж Суспільного. Фото: Одеська опера.

Генеральною директоркою та художньою керівницею Одеського національного академічного театру опери та балету стала Надія Бабіч, яка очолює заклад з 2010 року. Вона перебуватиме на посаді наступні 5 років, повідомили на сторінці Одеської опери в Facebook.

Надія Бабіч – заслужена працівниця культури, яка з 2010 року до лютого 2021 року обіймала посаду генеральної директорки Одеської опери. У лютому у неї закінчився строк дії трудового договору, її призначили виконувачкою обов'язків директорки опери до обрання нового керівника чи керівниці.

Стало відомо, хто очолить Одеський національний театр опери та балету
Нагородження Надії Бабіч орденом Княгині Ольги III ступеня. Facebook /OdesaOperaBallet

У мотиваційному листі Бабіч зазначила, що у подальшій роботі вбачає перспективу прискорення нових вистав (оперних і балетних), зміцнення матеріально-технічної бази, конкурентоспроможності театрального продукту, розширення географії гастрольної діяльності, укріплення позитивного іміджу театру в місцевій театральній громаді та за кордоном.

Надія Бабіч закінчила Київський національний університет культури і мистецтв.

У 1992 році очолювала відділ національних культур і народної творчості управління культури Одеської обласної державної адміністрації. З 1992 до 2005 року була заступницею начальника управління культури Одеської облдержадміністрації.

З 2006 по 2010 рік – начальниця управління культури і туризму Одеської обласної державної адміністрації. У 2009 році отримала звання заслуженої працівниці культури України. У 2020 – Орден Княгині Ольги III ступеню.

5 листопада 2010 року Надію Бабіч обрали генеральною директоркою Одеського національного академічного театру опери та балету.

За десять років керівництва театром Надією Бабіч відбулося понад 50 прем'єр оперних та балетних вистав.

Що відомо

15 липня Міністерство культури опублікувало документи претендентів на посаду генерального директора — художнього керівника Одеського національного академічного театру опери та балету. На конкурс подали документи дві особи — раніше вони очолювали Одеську оперу. Це режисер Євген Лавренчук та нинішня директорка театру Надія Бабіч.

Згодом колишній головний режисер Одеської опери Євген Лавренчук відкликав свою кандидатуру з конкурсу. Причиною такого рішення чоловік назвав небажання брати участь "у корумпованих схемах та непрозорих конкурсах".

У березні головний режисер Одеської опери Євген Лавренчук заявив про побиття та пов'язав це з професійною діяльністю й бажанням очолити театр. Натомість в театрі слова режисера назвали "брехнею та спробою зганьбити ім'я та репутацію" закладу.

Читайте також

  • Хто претендує на посаду гендиректора Одеського національного театру опери та балету
  • Головний режисер Одеської опери заявив про напад через намір очолити заклад. Що кажуть у театрі
  • Що відомо про історію Одеського театру опери та балету

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок