Ватикан показав, скільки нерухомості належить Святому престолу

Ватикан показав, скільки нерухомості належить Святому престолу

Ватикан показав, скільки нерухомості належить Святому престолу
. АР

Ватикану належить понад 5 тисяч об'єктів нерухомості, здебільшого на території Італії.

Ці дані Ватикан оприлюднив вперше в історії, передає Reuters.

Інформація міститься у консолідованому фінансовому звіті за 2020 рік для Святого престолу і першому публічному бюджеті Управління майна церкви (APSA).

APSA управляє нерухомістю та інвестиціями, виплачує заробітну плату і діє як відділ закупівель і відділ кадрів. Згідно з бюджетом відомства, Ватикану належить 4051 об’єкт нерухомості в Італії і близько 1120 за кордоном, не враховуючи посольств по всьому світу.

Більшість площ здавалися в оренду нижче ринкової ціни, частина орендарів — церковні службовці, близько 40% об’єктів є інституційними будівлями, такими як школи, монастирі і лікарні.

Також APSA володіє інвестиційною нерухомістю у Лондоні, Женеві, Лозанні і Парижі.

Що відомо

  • Папа Римський Франциск у вівторок, 1 червня, вніс зміни до норм кодексу канонічного права, що стосуються покарання служителів та працівників церкви за сексуальне насильство проти дітей та дорослих.
  • 12 травня Папа Римський поновив публічні щотижневі аудієнції уперше за пів року.
  • Папа Римський Франциск закликав тимчасово відмовитися від прав інтелектуальної власності на вакцини від коронавірусу задля забезпечення рівного доступу до препаратів.
  • Музеї Ватикану, включно з Сікстинською капелою, знову відкриються для відвідувачів з 1 лютого. Вони не працювали протягом 88 днів через запровадження карантину у зв'язку з поширенням коронавірусу.
  • У січні папа Римський Франциск зробив щеплення від СOVID-19 вакциною від Pfizer/BioNTech.
  • Папа Римський Франциск оголосив про спеціальну індульгенцію у зв'язку з пандемією для тих, хто покається протягом року — з 8 грудня 2020-го по 8 грудня 2021-го.
  • Він також опублікував книгу, в якій засудив протести проти карантинних обмежень та назвав їх учасників здатними думати лише про себе.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок