Папа Римський закликав тимчасово відмовитися від патентів на COVID-вакцини

Папа Римський закликав тимчасово відмовитися від патентів на COVID-вакцини

Папа Римський закликав тимчасово відмовитися від патентів на COVID-вакцини
. AP

Папа Римський Франциск закликав тимчасово відмовитися від прав інтелектуальної власності на вакцини від коронавірусу задля забезпечення рівного доступу до препаратів.

Про це він сказав у відеозверненні, адресованому учасникам онлайн-концерту "Vax Live: The Concert to Reunite the World", записаного у Лос-Анджелесі 8 травня з метою сприяння вакцинації людей.

Зокрема, понтифік засудив "вірус індивідуалізму" та "націоналізму", який перешкоджає поширенню вакцин від коронавірусу у світі.

"Одним з варіантів цього вірусу є замкнутий націоналізм, який стає на заваді, наприклад, інтернаціоналізмові щеплень. Іншим варіантом є те, що ставимо закони ринку та інтелектуальної власності вище законів любові та здоров’я людства", — зазначив Папа Римський.

Тому він закликав відмовитися від індивідуалізму та "просувати дух справедливості, який забезпечить загальний доступ до щеплень і тимчасове призупинення прав інтелектуальної власності".

Що відомо

  • Лідери країн Євросоюзу під час саміту 7-8 травня у Порту планують обговорити можливе скасування патентного захисту вакцин проти коронавірусу, яке запропонували США.
  • Гендиректор компанії Pfizer Альберт Бурла вважає, що відмова від патентів на вакцини, "створить більше проблем", зокрема, посилить дефіцит сировини для виробництва препаратів.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок