На Кіровоградщині збільшилась кількість людей, охочих вакцинуватися – Рибальченко

На Кіровоградщині збільшилась кількість людей, охочих вакцинуватися – Рибальченко

На Кіровоградщині збільшилась кількість людей, охочих вакцинуватися – Рибальченко
. pexels.com\Пресслужба ОДА Кіровоградщини

22 липня на Кіровоградщині вакцинувалися 3212 людей. Це найбільша кількість з початку вакцинації (з 25 лютого – ред.), сказав під час брифінгу директор обласного департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко.

"У зв'язку з облаштуванням більшої кількості пунктів щеплення, два дні поспіль ми демонструємо зростання темпів вакцинації на території області. 22 липня була максимальна кількість охочих. Це вперше за період кампанії з вакцинації, попередній рекорд – 2123 людини", – сказав Олег Рибальченко.

Директор обласного департаменту охорони здоров’я розповів, скільки щеплень зробили у центрах масової вакцинації в області:

  • у Кропивницькому – 279 щеплень (234 – Pfizer та 45 – Moderna);
  • у Голованівську – 36 щеплень (Pfizer);
  • у Знам’янці – 27 щеплень (CoronaVac);
  • у Бобринці – 6 щеплень (Pfizer);
  • у Малій Висці – 24 щеплень (Pfizer).

"Особливістю вакцинації в центрах вакцинації є те, що в різні дні центри будуть працювати з різними вакцинами. Тому для людей, яким не принциповий вид вакцини, можна звертатися без попереднього запису", – сказав Олег Рибальченко.

За словами Рибальченка, в області доступні 4 вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer та Spikevax від Moderna.

Що відомо

  • Усього, з початку кампанії з вакцинації у Кіровоградській області (25 лютого 2021 року – ред.) зробили 91910 щеплень: першу дозу отримали 58718 людей, ревакцинувались – 33192. Це медики, вчителі, військові, соцпрацівники, пенсіонери та інші охочі.
  • Найбільше людей вакцинували в Кропивницькому. На 22 липня щеплення зробили 31545 людям: 20195 – перше щеплення, 11350 – ревакцинація. Про це під час брифінгу розповів заступник міського голови Сергій Колодяжний.

Читайте також

На початок