Дітей з Чернігова, що перебували в готелі на Івано-Франківщині, після приїзду оглянуть лікарі

Дітей з Чернігова, що перебували в готелі на Івано-Франківщині, після приїзду оглянуть лікарі

Доповнено
Дітей з Чернігова, що перебували в готелі на Івано-Франківщині, після приїзду оглянуть лікарі
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Дітей з Чернігова, які перебували в готелі на Івано-Франківщині, після приїзду оглянуть медики обласної дитячої лікарні. Про це Суспільному сказав начальник управління спорту Чернігівської міськради Андрій Дериземля.

«Ми готуємось, щоб увечері централізовано були прийняті та оглянуті лікарями в дитячій обласній лікарні, дорослим будемо рекомендувати відвідати і залишитися в інфекційному відділенні, тому що на даний момент не зрозуміло природу цього отруєння, тому краще перестрахуватися і зробити відповідні дії», – сказав Андрій Дериземля.

Як сказав Дериземля, до Чернігова нині повертаються автобусом 42 людини, з яких 34 дитини. Орієнтовно, мають прибути 23 липня до опівночі.

Всеукраїнські збори організовувала Вінницька Федерація тхеквондо. Збір мав проходити з 17 по 27 липня. Від Чернігівщини поїхали загалом 80 людей: 70 дітей та 10 тренерів і батьків.

Нагадаємо, восьмеро дітей та одна доросла з Чернігівщини нині перебувають в лікарні на Івано-Франківщині. Туди їх госпіталізували з підозрою на харчове отруєння. Про це Суспільному сказав тренер з тхеквондо Богдан Чигогидзе.

Як стало відомо пізніше, стан дітей, які перебували в у Яремчанській міській лікарні, став кращим. Невдовзі їх можуть виписати, розповів Суспільному Карпати заступник директора з медичної частини закладу Василь Йосипчук.

«Температури на ранок немає ні в кого. Прийняли їх із блювотою, розладами травлення і підвищеною температурою. Також у сечі виявили ацетон».

Про умови перебування дітей і тренерів у готелі «Таємниця Карпат» і те, як персонал відпочинкового комплексу реагував на зауваження відвідувачів, із Суспільним поділилася одна з пацієнток Яремчанської лікарні, вожата спортивного табору з Чернігова Рузанна Білошицька.

«Коли ми приїхали, то побачили, що тут усюди жахлива антисанітарія, санвузли неприбрані, у душі були клубки волосся, неприбрані, невимиті кімнати».

Подробиці про умови, в яких перебували діти, читайте за посиланням.

Загалом же на спортивні збори до цього готелю приїхали 243 дитини віком від 6 до 16 років, а також 22 батьків та 11 тренерів з Харківської, Чернігівської, Сумської, Вінницької і Київської областей.

Як Суспільному повідомили у Держпродспоживслужбі Івано-Франківської області, готель «Таємниця Карпат» на Яремчанщині не мав дозвільних документів, щоб приймати дітей на відпочинок.

Читайте також:

Масове отруєння на зборах на Івано-Франківщині: в лікарні 8 дітей з Чернігівщини

На початок