Масове отруєння на зборах на Івано-Франківщині: в лікарні 8 дітей з Чернігівщини

Масове отруєння на зборах на Івано-Франківщині: в лікарні 8 дітей з Чернігівщини

Оновлено
Масове отруєння на зборах на Івано-Франківщині: в лікарні 8 дітей з Чернігівщини
. ФОТО: Суспільне Карпати

Восьмеро дітей та одна доросла з Чернігівщини нині перебувають в лікарні на Івано-Франківщині. Туди їх госпіталізували з підозрою на харчове отруєння. Про це Суспільному сказав тренер з тхеквондо Богдан Чигогидзе.

Він був у складі делегації юних спортсменів-тхеквондистів з Чернігівщини, які прибули в Яблуницю у готель «Таємниця Карпат» на тренувальні збори. Загалом з нашої області на збори приїхали 80 людей. З них 56 вже повертаються на Чернігівщину.

«Я так підозрюю, це все розпочалося з першого дня, коли ми почали помічати конкретні моменти по кухні, по харчуванню і так далі. З того моменту усе і розпочалось. У когось одна людина, потім ще одна. Хвороба почала швидко розповсюджуватись, оскільки ніякі міри на кухні не приймались. Зараз діти одні лежать в лікарні в Яремче, інші, яким не вистачило місць, лежать у лікарні в Надвірному. Діти, які безсимптомні були, останню добу лежать на базі, за ними їдуть батьки», – говорить тренер з тхеквондо Богдан Чигогидзе.

Наразі, як сказав тренер, чекають на результати аналізів, які встановлять причину отруєння. Загалом же на збори до цього готелю приїхали 243 дитини віком від 6 до 16 років, а також 22 батьків та 11 тренерів з Харківської, Чернігівської, Сумської, Вінницької і Київської областей.

З харчовим отруєнням до місцевої лікарні госпіталізували 16 дітей віком від семи до 13 років і одну дорослу з попереднім діагнозом гострий гастроентероколіт, повідомляє Суспільне Карпати. Їхній стан - середньої важкості. Причини та обставини захворювання встановлюють поліцейські.

Масове отруєння на зборах на Івано-Франківщині: в лікарні 8 дітей з Чернігівщини
Лікарня в Яремчі. ФОТО: Суспільне Карпати

Як Суспільному повідомили у Держпродспоживслужбі Івано-Франківської області, Готель «Таємниця Карпат» на Яремчанщині не мав дозвільних документів, щоб приймати дітей на відпочинок.

Загалом у комплексі виявили 62 порушення, зокрема:

  • Зокрема, «Таємниця Карпат» не входить до обласної мережі закладів відпочинку та оздоровлення дітей.
  • Табір не мав дозвільних документів, щоб приймати дітей на відпочинок.
  • Про заїзд дітей місцеву владу не сповістили за 10 днів.
  • Медичних довідок форми № 079/оМедична довідка на дитину, яка від’їжджає в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку. діти не мають.
  • Деякі приміщення готелю не відповідають санітарним нормам і потребують ремонту.
  • Площа відпочинкового комплексу та кількість місць у їдальні не розраховані на одночасне обслуговування усіх дітей.

Також приміщення не відповідають санітарним вимогам:

- У готелі використовували питну воду, яка не відповідає нормам ДСанПіН 2.2.4–171-10Гігієнічні вимоги до питної води, призначеної для споживання людиною..

- У "Таємниці Карпат" не працювали медики, а також не облаштували ізолятор та медпункт.

З переліком усіх порушень можна ознайомитися тут.

Заклад тимчасово закриють на 10 днів.

Читайте також:

На Яремчанщині отруїлися діти, які приїхали на спортивні збори з п'яти областей України

На початок