"Пройшла через пекло, але зараз почуваю себе прекрасно". Історія гімнастки Юзьвяк, яка поборола рак

"Пройшла через пекло, але зараз почуваю себе прекрасно". Історія гімнастки Юзьвяк, яка поборола рак

"Пройшла через пекло, але зараз почуваю себе прекрасно". Історія гімнастки Юзьвяк, яка поборола рак
. Instagram Валерії Юзьвяк

Ужгородська гімнастка, ексзбірниця Валерія Юзьвяк поборола рак. Суспільне поспілкувалося з 21-річною дівчиною, яка наразі відновлюється після хвороби.

Валерія Юзьвяк почала займатися гімнастикою з 5-ти років в Ужгороді. Дівчина потрапила у збірну України у 15-річному віці. Вже менше ніж через 2 роки Валерія поїхала на Олімпійські ігри-2016 в бразильському Ріо-де-Жанейро. Вона була запасною у групових вправах: участі у змаганнях так і не взяла.

Валерія Юзьвяк готувалася до Олімпіади в японському Токіо, яка була запланована на 2020 рік. Тоді за словами старшої тренерки збірної Ірини Дерюгіної, у дівчині вбачали лідерку команди і покладали великі надії. Валерія здобула у 2018 році командну бронзу Чемпіонату світу в вправах з трьома м'ячами та двома скакалками, а через рік — командне срібло на Європейських іграх. На домашньому Чемпіонаті Європи у 2020-му в Києві збірна разом з Валерією здобула дві золота, срібло та бронзу.

У лютому у дівчини виявили злоякісну пухлину

Через пандемію коронавірусу Олімпійські ігри перенесли на літо 2021-го. Валерія активно готувалася до змагань, однак у лютому дізналася про хворобу: у дівчини діагностували рабдоміосаркому (злоякісна пухлина). "Було дуже важко прийняти факт того, що в мене виявили таку хворобу. Слава Богу, пухлину виявили вчасно і лікарі давали великі шанси на одужання. Попри важке лікування, я знала, що зможу побороти хворобу", — розповідає дівчина.

"Пройшла через пекло, але зараз почуваю себе прекрасно". Історія гімнастки Узвяк, яка поборола рак
Instagram Валерії Юзьвяк

Спортсменка, її рідні та друзі просили моральної та фінансової допомоги для курсу лікування у Європі. "5 місяців тривало лікування у найкращій клініці Німеччини. Батьки були весь цей період зі мною. Друзі майже щодня писали та дзвонили. Люди з усього світу підтримували і вірили у мене. Це дуже мотивує, коли така велика кількість людей підтримує тебе", — каже Валерія Юзьвяк. У березні в Ужгороді організовували благодійний марафон "Твори добро, бро. Біжу за Валерію". Також титулові гімнастки влаштовували благодійні аукціони, щоб зібрати кошти на лікування.

"Пройшовши через це пекло, я зрозуміла і переосмислила дуже багато речей"

Дівчина пройшла курси хіміотерапії та змогла одужати після хвороби. "Наприкінці червня лікарі підтвердили, що я здорова. Наразі мій організм чистий. В той момент, попри свій стан, я відчула справжнє щастя. Пройшовши через це пекло, я зрозуміла і переосмислила дуже багато речей. Насолоджуйтесь своїм життям зараз, адже ми ніколи не знаємо, що буде завтра", — розповіла спортсменка. "Я відновлююся, почуваю себе прекрасно. Чекаю вже, коли почне відростати волосся", — з оптимізмом каже Валерія.

Спортивну кар'єру Валерія Юзьвяк завершила. Дівчина, звісно, планує підтримувати вдома збірну України на Олімпіаді у Токіо.

Читайте нас у Telegram та Viber

На початок