У Тернополі відбувається автопробіг "Шлях незалежних"

У Тернополі відбувається автопробіг "Шлях незалежних"

У Тернополі відбувається автопробіг "Шлях незалежних"
. Суспільне Тернопіль

У Тернополі відбувся автопробіг "Шлях незалежних". Участь у ньому взяли 60 людей – це колишні алко- та наркозалежні та представники громадських організацій. Про це Суспільному розповів ініціатор пробігу Олег Коган.

Учасники акції проїхали вулицями міста з прапорами "Шлях незалежних". Серед них – керівниця реабілітаційного центру Наталія Коган.

До автопробігу "Шлях незалежних" долучилася керівниця реабілітаційного центру Наталія Коган. Жінка каже, що у такій акції участь бере вперше:

"Я долучилася до цієї акції, бо зараз в Україні дуже велика проблема – наркозалежність і наркозалежні люди, що потребують допомоги . Хочу закликати людей, щоб долучалися по всіх містах України, особливо в Києві. Там буде велика акція під вікнами президента".

У Тернополі відбувається автопробіг "Шлях незалежних"
У Тернополі відбувається автопробіг "Шлях незалежних". Суспільне Тернопіль

Учасники акції проїхали вулицями міста з прапорами "Шлях незалежних".

Пастор Генадій Махненко приїхав на мотоциклі з Маріуполя.

"Тернополю окрема подяка. Ця акція зініціювалася в Тернополі, реабілітаційним центром і церквою. Ми з Маріуполя вирішили підтримати і приєднатися. Тому окремий респект Тернополю".

Також учасники автопробігу приїхали під міськрайонний суд.

"Ми звертаємося з вимогою посилення правосуддя наркодилерів. Ми вимагаємо жорстокого покарання для наркодилерів. Ніякої пощади. Максимально жорсткі. Ми розповідаємо вам про те, що в країні десятки тисяч людей видужали в реабілітаційних центрах, колишні алко- і наркозалежні люди. Ми хочемо домогтися змін в законодавстві України, які дозволять дітям, які під наркотиками чинили невеликі злочини. Прийняти рішення або тюрма, або реабілітація. Так є у різних країнах світу. Таке рішення може потенційно врятувати життя багатьох людей", – каже пастор Генадій Махненко.

Заступник голови Тернопільського міськрайонного суду Сергій Кунцьо сказав, що пропозицію візьмуть до уваги.

Після цього колишні алко- та наркозалежні зібралися на Театральному майдані, щоб поспілкуватися з людьми.

Ініціатор акції Олег Коган каже, завтра учасники автопробігу поїдуть до Львова.

Всеукраїнський автомотопробіг "Шлях незалежних" стартував 15 липня в Маріуполі. Протягом 19 днів учасники проїдуть близько 5000 кілометрів. Акцію вже провели в Херсоні, Миколаєві, Вінниці, Хмельницькому та Чернівцях.

Що відомо

На початок