Дорогу, що сполучає Кропивницький та Нове, перекрили. Як об'їхати

Дорогу, що сполучає Кропивницький та Нове, перекрили. Як об'їхати

Доповнено
Дорогу, що сполучає Кропивницький та Нове, перекрили. Як об'їхати
. Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому перекрили дорогу, що сполучає місто та селище Нове. Її ремонтуватимуть вперше за 40 років, сказала Cуспільному заступниця начальника служби автомобільних доріг в області Жанна Петрович.

Дорогу ремонтують в рамках програми "Велике будівництво" на замовлення обласної служби автомобільних доріг. Вартість ремонту – 81 мільйони 788 тисяч 161 гривня.

Дорога, яку ремонтують, є частиною дороги державного значення М-30 Стрий – Ізварине (колишня М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка). Його протяжність 149,5 метрів.

"В процесі ремонту практично повністю замінять тримальні конструкції, оновлять стійки, замінять балки прогонових будов, влаштують монолітні плити, шкафні стіни, деформаційні шви, два шари асфальтобетону. Також мостобудівники укріплять конуси, замінять перильне та бар’єрне огородження, нанесуть розмітку та змонтують освітлення", – сказала Жанна Петрович.

Ремонтуватиме підрядна організація з Одеси. Усього – 41 людина – каже майстер Сергій Гандибул.

"Сьогодні (20 липня-ред.) ми плануємо зняти асфальтне покриття, фрезерувати і почати знімати бар’єрне огородження. Далі буде зніматися бетонне покриття – це найважча робота, працюватимуть великі бетоноломи. Заливатися міст буде, повністю заміненимо бетонне покриття".

За словами начальника управління транспорту Кропивницької міськради Віктора Житника, через ремонт, схему руху змінили для 274 автобуса та тролейбуса №11.

"Через промисловий район, як і зараз проходить наш транспорт, по проспекту Виставковому, потім прямуватиме через залізничний переїзд, у напрямку села Катеринівка з правим поворотом, на селище Нове. По вулиці Металургів, як зазвичай. Але тепер у нас перша зупинка, якщо раніше вона була кінцева, вона так і називалась "Селище Нове", то тепер вона буде першою. Остання зупинка на маршруті по вулиці Металургів – це "Психіатрична лікарня". Розворот, за домовленістю з керівництвом, буде на автозаправці там і певний міжрейсовий відстій".

Відкрити рух мостом планують у жовтні, закінчити ремонт – до кінця 2021 року. За словами Жанни Петрович, підрядник дає 10 років гарантії.

Дорогу, що сполучає Кропивницький та Нове, перекрили. Як об'їхати
Служба автодоріг Кіровоградщини

Читайте також

На початок