Три кропивничанки готуються до участі у Паралімпійських іграх в Токіо

Три кропивничанки готуються до участі у Паралімпійських іграх в Токіо

Три кропивничанки готуються до участі у Паралімпійських іграх в Токіо
. Суспільне Кропивницький

Три кропивничанки готуються до участі у Паралімпійських іграх у столиці Японії Токіо. Про це Суспільному розповів тренер спортсменок Олег Соколовський. Ігри розпочнуться 25 серпня. Там виступатимуть плавчиня Ольга Свідерська, легкоатлетки Анастасія Мисник та Вікторія Шпачинська у штовханні ядра. Суспільне побувало на тренуванні кропивницьких легкоатлеток-паралімпійок.

У Кропивницькому спортсменки тренуються двічі на день, з понеділка по п’ятницю, на стадіоні факультету фізичного виховання педагогічного університету.

Тренер розповів, що відбіркові змагання закінчилися, визначилися всі учасники Паралімпіади.

"Закінчилися континентальні першості Америки, Азії, Європи, Австралії і сформований вже світовий рейтинг для участі в Паралімпійських іграх. Ми знаходимося у верхній частині цього рейтингу, це дає можливість нам розраховувати на хороший виступ".

Анастасія Мисник втретє виступатиме на Паралімпіаді. До цього двічі вигравала срібну медаль.

"Постійно друге, друге місце, тому напружено тренуюся і хочу нарешті виграти золоту медаль. Як-то кажуть, зараз "вмираю" на тренуваннях і вірю, що це дасть результат".

Для чемпіонки світу та Європи Вікторії Шпачинської це перші Паралімпійські ігри.

"Мій особистий результат – 14 метрів 10 сантиметрів. Він дозволяє поборотися за "золото" Паралімпіади. Я хочу його ще покращити. За рейтингом цього сезону у світі кращий результат у моїх суперниць – 13 метрів 77 сантиметрів. Тому можна поборотися за медалі ігор".

Олег Соколовський розказав, у Кропивницькому тренуватимуться місяць.

"Збірна команда у зв’язку з коронавірусом буде виїжджати групами, частинами, ми відправляємося на акліматизацію десь в 18 серпня, 25 відкриття змагань".

В Токіо кропивницькі спортсменки змагатимуться 29 серпня.

Читайте також

На початок