На Франківщині планують збільшити кількість медиків у пунктах щеплення та мобільних бригадах

На Франківщині планують збільшити кількість медиків у пунктах щеплення та мобільних бригадах

На Франківщині планують збільшити кількість медиків у пунктах щеплення та мобільних бригадах
. pixabay

На Прикарпатті від початку вакцинальної кампанії першою дозою вакцини щепилося майже 62 тисячі людей. Другою – майже 32 тисячі. Про це на брифінгу розповів директор обласного департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко, пише Суспільне Карпати.

За його словами, аби покращити показники в прикарпатських громадах, планують збільшити кількість персоналу у пунктах щеплення та мобільних бригадах.

Із початку вакцинальної кампанії Івано-Франківська область отримала 111 тисяч 800 доз. Серед них найбільше надійшло вакцин виробництва – AstraZeneca та Pfizer. Зокрема, останнім препаратом сьогодні щепили медиків обласного перинатального центру. Першу дозу отримав й медичний директор Ігор Вакалюк. Чоловік розповідає, що досі цього не зробив, бо хворів на коронавірусну інфекцію.

"Перехворів тяжко. Рятуючи спільно із завідувачем реанімації жінку від смерті, від масивної кровотечі. Тоді не було можливості довго думати. Треба було рятувати її і дитину. Це вдалося зробити, але я і завідувач тоді захворіли важко. Це — свідоме рішення. Всі стандартні вакцини я проводив. Мої діти всі вакциновані", — каже Ігор Вакалюк.

Директор обласного департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко розповів, п’ятий етап вакцинації запланований на березень 2022 року. Для цього залучать додатково медичних працівників.

Також у наступному етапі планують зробити пункти щеплення доступними для людей з інвалідністю. Імунологиня Маріана Деркач каже, що ця група населення ризикує захворіти найбільше: "І перебіг захворювання може бути важчим. Тому є перелік вакцин. Єдине, що вакцина CoronaVac має деякі обмеження щодо таких пацієнтів. Але це — про важкі захворювання. А насправді, ні цукровий діабет, ні серцево-судинні захворювання, ні навіть алергічна, бронхіальна астма не є протипоказом до вакцинації".

Нагадаємо, у п’яти територіальних громадах Івано-Франківщини не проведено жодного щеплення проти COVID-19.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок