50-метровий флагшток під прапор України встановлюють у Тернополі

50-метровий флагшток під прапор України встановлюють у Тернополі

50-метровий флагшток під прапор України встановлюють у Тернополі
. Суспільне Тернопіль

50-метровий флагшток під прапор України встановлюють у парку "Топільче" в Тернополі. За словами заступника голови облдержадміністрації Віктора Устенка, гроші на це ні з міського, ні з обласного бюджетів не виділяли.

Працівники, що були на місці де встановлюють флагшток, давати коментарі щодо будівництва відмовилися. Кореспонденти Суспільного звернулись за коментарем щодо встановлення флагштоку до облдержадміністрації.

"Єдине, що я можу зараз повідомити, що кошти обласного, чи міського бюджетів не використовуються. Наскільки мені відомо, роботи проводяться коштами меценатів", - каже заступник голови облдержадміністрації Віктор Устенко.

Речниця міськради Мар’яни Зварич розповіла, що цю ситуацію не коментують, бо флагшток встановлюють благодійники. На сайті міськради йдеться, що благодійному фонду "Розвиток Тернопілля" дали дозвіл на ремонт алеї із правом встановлення елементів благоустрою. Про те, що саме планують зробити – у публікації не йдеться. Контролювати виконання цього рішення має заступник міського голови Владислав Стемковський. Прийняли рішення на засіданні виконавчого комітету міськради 2 червня.

"Про виконання робіт до виконавчого комітету звернулась така інституція, як фонд "Розвиток Тернопілля" з проханням за власні кошти, без залучення бюджетних коштів здійснити капітальний ремонт алеї в парку "Топільче". Проєкт пройшов експертизу управління житлово-комунального господарства разом з КП парків. Детально ознайомлена, зауважень немає. Без залучення коштів громади міста Тернополя. Не заперечується", - каже заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

П'ятдесяти метровий флагшток під прапор України встановлюють у Тернополі
П'ятдесяти метровий флагшток під прапор України встановлюють у Тернополі. Суспільне Тернопіль

Представниця благодійного фонду "Розвиток Тернопілля" Аліна Лизун каже, що флагшток відкриють 23 серпня:

" Встановлення флагштоку встановлюється з нашої ініціативи, благодійного фонду, бо це є в майже усіх великих містах України, наприклад, у Львові. Цей флагшток, він буде найдешевший в Україні. Ми витрачаємось тільки на самі матеріали. Ми знаємо, що матеріали наш підрядник замовляли з Сум. Це тканина і все необхідне. А роботи ми шукали тих, хто зможе нам виконати безкоштовно".

Кореспонденти Суспільного запитали тернополян, яких зустріли біля місця будівництва, що вони думають про встановлення флагштоку.

"Я б краще, напевно, поставила якийсь дитячий майданчик новий", - каже тернополянка Мирослава.

"Мені не подобається. Воно зовсім тут недоречне. Десь на початку, напевно, було б краще, при вході. А тут якось буде недоречним", - каже тернополянка Надія Пелехат.

Нагадаємо, 1 липня цього року на сайті неурядової організації, що займається аналітикою StateWatch опублікували матеріал про встановлення флагштоків в Україні. За їхніми даними, в січні цього року на селекторній нараді в Офісі Президента під головуванням Кирила Тимошенка кожній ОДА було доручено забезпечити встановлення найбільшого державного прапора України в області до Дня Державного Прапора з нагоди 30-річчя незалежності України. Відповідно до інформації, наданої на запити StateWatch обласними державними адміністраціями або знайденої у відкритих джерелах, очікувана загальна вартість реалізації такого проєкту становитиме 170,7 мільйонів гривень. Найдорожчим стане встановлення стели з державною символікою у Харкові. На це планують витратити 24 з половиною мільйона гривень.

На початок