Постачання неякісної техніки до ЗСУ: суд відправив під арешт експосадовця "Кузні на Рибальському"

Постачання неякісної техніки до ЗСУ: суд відправив під арешт експосадовця "Кузні на Рибальському"

Постачання неякісної техніки до ЗСУ: суд відправив під арешт експосадовця "Кузні на Рибальському"
. ДБР

Печерський суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою другому підозрюваному у справі щодо продажу для Збройних сил неякісної військової техніки. 5 липня іншого фігуранта суд також відправив під арешт.

Про 7 липня повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

"7 липня Печерський суд розглянув клопотання слідчих та задовольнив його у повному обсязі, обравши голові правління ПрАТ "Кузня на Рибальському" запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі понад 443 млн гривень", — йдеться у повідомленні.

У ДБР нагадали, що 2 липня слідчі ДБР повідомили про підозру колишньому заступнику Міністра оборони, голові правління ПрАТ "Кузня на Рибальському" та ще двом колишнім начальникам департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ.

Читайте також: ДБР повідомило про підозру експосадовцям Міноборони та "Кузня на Рибальському". Через що

"Посадовців слідчі ДБР підозрюють у змові та організації поставок до армійських підрозділів протягом 2016-2018 років військової техніки низької якості. Йдеться про бойові катери та автомобілі невідкладної медичної допомоги, які не відповідали встановленим вимогам та не можуть використовуватися у Збройних Силах України. У підсумку такі дії посадовців завдали державі збитків на суму понад 475 млн гривень", — повідомили у бюро.

Що відомо

  • 2 липня Державне бюро розслідувань повідомило про підозру експосадовцям Міністерства оборони та приватного акціонерного товариства "Кузня на Рибальському" у справі щодо закупівлі неякісної військової техніки.
  • 5 липня суд відправив під арешт підозрюваного у продажі неякісної техніки ЗСУ.
  • Державне бюро розслідувань 28 квітня провело обшуки на підприємствах ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" та підрозділах ПАТ "АК "Богдан Моторс".
  • Верховна рада під час засідання 1 липня проголосувала у першому читанні за законопроєкт №5305 про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правових засад діяльності Державного бюро розслідувань.
  • Слідчі Територіального управління ДБР Києва викрили на корупції посадовців столичного управління Державної податкової служби.
  • Головне слідче управління Державного бюро розслідувань викрило масштабну схему безоплатної передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості України газорозподільних систем у користування приватним операторам.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок