Як на Волині розділили субвенцію "соцеконому": проаналізували в ОПОРІ

Як на Волині розділили субвенцію "соцеконому": проаналізували в ОПОРІ

Як на Волині розділили субвенцію "соцеконому": проаналізували в ОПОРІ
. Купюри номіналом 200 та 100 гривень у Києві, 15 жовтня 2020 р. Фото Поліщук Максим/УНІАН

Волинська область отримала 50 млн грн субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій. Громадянська мережа ОПОРА дослідила кому та скільки дісталося грошей.

Така кількість профінансованих заходів на Волині за рахунок субвенції "соцеконому" є найбільшою з-поміж усіх областей України.

Враховуючи загальну суму субвенції – 50 млн грн – на кожного волинянина з державного бюджету було виділено по 48,7 грн. Кошти між територіальними громадами розподілили нерівномірно, – кажуть в ОПОРІ. В результаті 21 територіальна громада із 54, а це 39%, не отримала жодної копійки субвенції.

Більш ніж половину суми субвенції з державного бюджету — 28 млн 152 тис. 787 грн розподілили між шістьма територіальними громадами:

  • 12 млн 250 тис. грн найбільший отримав бюджет Луцької міської громади;
  • 5 млн 200 тис. грн субвенції отримала Забродівська сільська громада
  • 4 млн 328 тис. грн Нововолинська міська громада
  • 2 млн 290 тис. грн Володимир-Волинська міська громада
  • 2 млн 84 тис. 787 Камінь-Каширська міська громада
  • 2 млн грн Боратинська сільська ТГ

182 тис. грн державної субвенції отримав обласний бюджет Волині.

Разом з тим, 21 територіальна громада у Волинській області залишилася без фінансування. З-поміж таких громад: Ковельська міська, Голобська, Головненська, Заболоттівська, Люблинецька, Мар’янівська, Старовижівська і Шацька селищні, а також Велимченська, Велицька, Дубівська, Зимнівська, Колодяжненська, Литовезька, Павлівська, Підгайцівська, Поромівська, Поворська, Рівненська, Самарівська і Сереховичівська сільські територіальні громади.

На Волині у 2021 році найбільшу суму коштів субвенції на соціально-економічний розвиток територій – 21 млн 430 тис. 963 грн – виділено на галузь освіти. За ці кошти буде профінансовано 40 заходів та об’єктів. Найменше коштів планують витратити на сферу охорони здоров’я – 0,5 млн грн.

Читайте також: "Бюджет Волині 2021 ухвалили. Який він і що кажуть експерти"
На початок