Зливи з грозами та до +32°C. Погода в Україні на 4 липня

Зливи з грозами та до +32°C. Погода в Україні на 4 липня

Зливи з грозами та до +32°C. Погода в Україні на 4 липня
. ілюстративне фото: УНІАН

В Україні 4 липня все ще пануватиме нестійка погода з короткочасними дощами та грозами. У центральних областях та південній частині країни можливі зливи.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У Києві та в центрі країни вдень 4 липня очікуються дощі з грозами, вночі без опадів. Вдень температура у столиці становитиме +26…+28°C, вночі не перевищить +18°C. У центральних областях температурні показники будуть дещо нижчими: вдень – від 24°C до 28°C, вночі – від 15°C до +18°C. Вітер північно-західний 7-12 м/с.

Читайте також: Пилова буря, рекордна спека, масштабні зливи: експертка розповіла, чого чекати від погоди в Україні

Північ країни вдень також очікують дощі з грозами. Денна температура становитиме +26…+28°C, нічна – до +18°C, вітер північно-західний 7-12 м/с.

У східних областях вдень і вночі синоптики прогнозують грозові дощі, але зі збереженням досить високих температур. Вдень буде +29°C…+32°C, вночі – до +19°C, вітер північно-східний 7-12 м/с.

На півдні вдень проллються дощі, які супроводжуватимуться грозами. Вдень стовпчик термометра коливатиметься в діапазоні +26 …+29°C, вночі – до +19°C, вітер північно-західний 7-12 м/с.

На території західного регіону синоптики також прогнозують опади та літню прохолоду: вдень +21…+25°C, вночі +14…+17°C. Вітер північно-західний 7-12 м/с.

Що відомо

  • У липні синоптики прогнозують +20...+25 градусів та опади до 91 мм, що близько до кліматичної норми.
  • У червні 2021 року середня місячна температура в Україні очікувалася у межах 18-22 градусів тепла, у горах – 14-18 градусів тепла. Це близько до кліматичної норми.
  • Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського повідомила, що до Києва прийшло метеорологічне літо, оскільки стала середньодобова температура перевищила +15.
  • Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда розповів Суспільному, що цьогорічне літо буде спекотним, а його середні температури перевищуватимуть звичайні показники.
  • 2020 рік був найтеплішим за всю історію спостережень в Європі, а останні шість років – найспекотнішими у всьому світі.
  • Учені з Метеорологічного бюро Великої Британії прогнозують, що у 2021 році у всьому світі стане прохолодніше, утім він все одно залишиться одним з шести найтепліших років.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок