На Луганщині затримали "кримінального авторитета" із санкційного списку РНБО

На Луганщині затримали "кримінального авторитета" із санкційного списку РНБО

На Луганщині затримали "кримінального авторитета" із санкційного списку РНБО
. Фото: поліції

На Луганщині поліцейські виявили "кримінального авторитета" з санкційного списку РНБО.

Про це повідомляє поліція Луганської області.

"Правоохоронці під час відпрацювання оперативної інформації викрили трьох громадян Грузії, один з яких є "кримінальним авторитетом", - йдеться у повідомленні.

Додають, що чоловік перебуває у санкційному списку РНБО.

За даними правоохоронців, наразі вирішується питання про їх примусове повернення до країни їх походження.

Що відомо

  • Президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО щодо запровадження санкцій проти "злодіїв у законі, іноземних "кримінальних авторитетів", лідерів бойовиків та представників окупаційної влади Криму. Також під санкції потрапили російські платіжні сервіси та ЗМІ.
  • Рада національної безпеки і оборони 14 травня провела засідання, на якому ухвалила запровадження санкцій проти 557 осіб, які вважаються "злодіями у законі" та 111 іноземних "кримінальних авторитетів". Окрім того, рада розглянула питання біологічної безпеки України, захисту України в кіберпросторі та створення кібервійськ.
  • РНБО запровадила санкції проти експрезидента Віктора Януковича, експрем'єра Миколи Азарова та ще 25 колишніх високопосадовців.
  • Також РНБО ухвалило санкції на три роки проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. До списку, зокрема, потрапили голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина, телеведуча Оксана Марченко. Санкції були введені за фінансування тероризму.
  • 4 квітня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо впровадження санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб, пов’язаних із контрабандою.
На початок