Понад 30 років без капремонту: як у селі на Чугуївщині перевіряли стан дороги

Понад 30 років без капремонту: як у селі на Чугуївщині перевіряли стан дороги

Понад 30 років без капремонту: як у селі на Чугуївщині перевіряли стан дороги
. Суспільне Харків

Капітальний ремонт дороги до села Стара Покровка на Чугуївщині зможуть розпочати не раніше ніж наприкінці літа. Два кілометри дороги капітально не ремонтували понад 30 років. Через розбитий шлях рік тому їздити відмовився й перевізник — він повернувся на маршрут щойно розпочали ямковий ремонт.

Про терміни ямкового ремонту 29 червня жителям села розповів заступник директора держпідприємства "Дороги Харківщини" Михайло Войтенко.

Два кілометри дороги до села Стара Покровка капітально не ремонтували з кінця 90-х. Цей шлях — єдиний, що веде і до райцентру, і до Харкова.

"На роботу як я їжджу? Шукаю попутників. Мені до електрички потрібно йти п'ять кілометрів. І ввечері у нас ходив автобус, ще до карантину. Але його скасували, і перевізник скаржився, що не хоче возити, дороги погані", — розповідає місцева жителька Наталія Верелюсова каже.

дорога у покровку
Суспільне Харків

29 червня до Чугуївського району приїхали дорожники, місцеві й обласні посадовці. Запросили й представників "Укртрансбезпеки" — зробити висновки, чи можна возити пасажирів цією дорогою місцевого значення. Перевірку ініціювали місцеві депутати. Анна Смоловик — одна з тих, хто просив зібрати комісію.

"Торік восени востаннє там був ремонт. Але це була аварійна ліквідація ямковості. Ліквідували 1425 кв. м і витратили на це 840 тисяч гривень (з держбюджету). Майже мільйон, але на стан дороги це майже ніяк не вплинуло", — вважає депутатка Новопокровської селищної ради Анна Смоловик.

дорога у покровку
Суспільне Харків

З місцевого бюджету грошей на дорогу не надавали, каже голова Новопокровської територіальної громади Олена Слабінська.

"Були ми й в департаменті, й в облавтодорі. Прийшли до такого висновку, що поки не зробимо дорогу, транспорт постійно ходити не буде. А населений пункт Стара Покровка тоді буде повністю відрізаний від цивілізації, бо це тупикове село", — каже Слабінська.

З початком ремонту рух автобусу відновили. 29 червня встановили знаки та почали засипати ями.

дорога у покровку
Суспільне Харків

Комісія пішки оглянула весь шлях. Вирішили, що зроблять ямковий ремонт протягом липня — до розворотного кола автобуса, що їде на Харків. Капітальний ремонт коштуватиме не менш як 15 млн, каже заступник директора підприємства "Дороги Харківщини" Михайло Войтенко.

"У нас кілометр десь мільйонів 12 коштує, це мінімум я назвав. Кошторисна документація вже є. Ми готові розпочати роботи, провести тендерні процедури, тільки-но її погодять в області, включать до переліку ремонту", — сказав Войтенко.

За словами Войтенка, питання виділення коштів на капремонт мають розглянути на сесії облради.

На початок