Адвокатку, підозрювану у повідомленнях про мінування у Сумах, відпустили під заставу

Адвокатку, підозрювану у повідомленнях про мінування у Сумах, відпустили під заставу

Адвокатку, підозрювану у повідомленнях про мінування у Сумах, відпустили під заставу
. Фото: ілюстративне

Заставу у розмірі 162,16 тисяч гривень внесли 13 лютого за 39-річну жительку Сум, яку затримали за підозрою у неправдивих повідомленнях щодо мінування адмінбудівель у Сумах.

Про це журналістам Суспільного розповіла адвокатка жінки Юлія Молібог: "Застава була вчора внесена матір`ю. Була випущена з-під варти. А щодо електронного браслету, наразі мені ще не відомо. Ми ще не бачились, не спілкувались, будемо приймати участь у слідчих діях. Там буде видно".

За версією слідства, з 10 жовтня 2019 року жінка 41 раз телефонувала на лінію "102" і повідомляла про замінування адмінбудівель у Сумах, зокрема, судів та ЦНАПу. Кожне таке повідомлення про мінування ретельно перевіряли працівники поліції, кінологи, вибухотехніки, рятувальники. На місце виїздили бригади екстреної медичної допомоги. Служби мають підрахувати, скільки збитків вони понесли через неправдиві телефонні дзвінки.

Як повідомляє прокуратура, затримана зізналась у скоєному. Відомо, що вона працювала адвокатом. 12 лютого Зарічний суд Сум обрав запобіжний захід для підозрюваної у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Як відомо:

  • Вдень 10 лютого поліція перевіряла інформацію про замінування Зарічного районного суду. Інформація не підтвердилась. Загалом "мінували" його понад 20 разів. Окрім Зарічного "мінували", зокрема, й Ковпаківський райсуд, Сумський апеляційний суд, а також Сумський ЦНАП. За інформацією поліції, у більшості випадків телефонувала жінка.
  • 28 січня поліція перевіряла повідомлення про мінування мосту на харківській трасі. Наступного дня ймовірного "мінера" затримали. Ним виявився 55 річний чоловік з села Верхня Сироватка Сумського району.
  • Ковпаківський районний суд 30 січня відправив під арешт ймовірного псевдомінера мосту на харківському автошляху.
  • За свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян передбачено покарання у вигляді штрафу або обмеженням волі на строк до трьох років.

На початок