Волинського митника затримали на хабарі у 150 доларів

Волинського митника затримали на хабарі у 150 доларів

Доповнено
Волинського митника затримали на хабарі у 150 доларів
. Прокуратура Волині

Старшого державного інспектора митного поста "Ягодин" Волинської митниці затримали під час одержання хабаря, — розповіла речниця прокуратури Волині Наталія Мурахевич.

Затримання митника відбулося 25 червня вночі. Чоловіку саме передавали 150 доларів за сприяння у безперешкодному ввезені автомобілі на іноземній реєстрації.

За попередніми даними, щомісячний "прибуток" митника становив до $10 тис., — повідомляють в управлінні СБУ Волині.

Правоохоронці задокументували декілька фактів вимагання та отримання хабарів. Під час обшуків на митному посту правоохоронці вилучили у зміни митників готівкові кошти у сумі 1100 доларів США.

Слідство вважає, що митник налагодив схему вимагання та одержання хабарів. Чоловік допомагав перевозити машини на територію України із товарами.

Волинського митника затримали на хабарі у 150 доларів
Прокуратура Волині

Нині вирішується питання про повідомлення митнику про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди за ч.3 ст. 368 КК України, а також про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

У разі доведення вини чоловіку загрожує позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також: "Волинського прикордонника затримали на хабарі"

Речник Волинської митниці Віталій Лопушук інформацію про отримання хабаря інспектором митного поста "Ягодин" підтвердив. Скільки митників працювали на пості під час обшуків, чи буде їх відсторонено від роботи, — пообіцяв розповісти після вихідних.

Також ми готові озвучити позицію митника щодо його затримання. Він, або ж його представники, можуть у будь-який зручний для них спосіб зв'язатися з редакцією Суспільного.

Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram Суспільного Волині.

На початок