У Рівному на хабарі затримали керівника філії "Військторгсервісу" – джерело

У Рівному на хабарі затримали керівника філії "Військторгсервісу" – джерело

Оновлено
У Рівному на хабарі затримали керівника філії "Військторгсервісу" – джерело
. Суспільне Рівне

У Рівному на хабарі затримали керівника рівненського відділу львівської філії "Військторгсервісу". Про це Суспільному повідомило достовірне джерело у правоохоронних органах.

Правоохоронці зранку 25 червня працювали на вулиці Дубенській неподалік кафе "Зірочка". За інформацією джерела, посадовця затримали "через систематичні корупційні правопорушення".

Журналісти звернулись у правоохоронні органи за офіційним підтвердженням. У Спеціалізованій прокуратурі у військовій і оборонній сфері Західного регіону Суспільному факт слідчих дій підтвердили.

"Зараз тривають першочергові слідчі дії, деталі ми повідомимо згодом", - каже речниця Юлія Галущак.

Суспільне намагається отримати коментарі від "Військторгсервісу". На офіційному сайті вказаний мобільний номер, він веде до колишнього керівника філії "Західна" у Львові, чоловік зазначив, що ситуацією не володіє та контактів наступника не має. За двома іншими стаціонарними телефонами із київським кодом слухавки ніхто не підняв.

ОНОВЛЕНО 17:54

52-річного службовця викрили на систематичному вимаганні неправомірної вигоди, – каже спеціалістка відділу комунікації Нацполіції області Світлана Карачун. 25 червня його затримали під час вчинення злочину.

"Зловживаючи своїм службовим становищем, він вимагав щомісяця неправомірну вигоду від підприємця за укладання договору оренди об’єкта нерухомості на тривалий термін із зазначенням неправдивих відомостей, а саме меншої площі приміщення та заниженої вартості оренди", – каже спеціалістка.

Посадовця затримали на вході в адмінприміщення одразу після отримання хабаря, зазначили в поліції. Чоловіка помістили в ізолятор тимчасового тримання та готують підозру.

Провадження розслідують за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Що відомо

  • За даними з офіційного сайту, концерн "Військторгсервіс" є державним господарським об’єднанням, заснованим на державній власності та перебуває у функціональному управлінні Головного управління майна та ресурсів Міністерства оборони України.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок