Батьки загиблої під час пожежі лікарки з Кропивницького відмовились від ордена "За заслуги"

Батьки загиблої під час пожежі лікарки з Кропивницького відмовились від ордена "За заслуги"

Батьки загиблої під час пожежі лікарки з Кропивницького відмовились від ордена "За заслуги"
.

Батьки лікарки з Кропивницького Ольги Гліви, яка загинула в Запоріжжі під час пожежі 3-го лютого 2021 року, відмовились від ордена за "За заслуги" ІІІ ступеня. Про це розповіла мама лікарки Антоніна Гліва.

Лікаpку з Кpoпивницькoгo Oльгу Гліву нагopoдили пoсмеpтнo opденoм "За заслуги" ІІІ ступеня. Відповідний указ №257/2021 Глава держави Володимир Зеленський підписав 18 червня.

Антоніна Гліва сказала, що такий орден дають за заслуги в медицині, а її донька не встигла їх зробити.

"Нам болить, а вони ще болючіше роблять. Нам з батьком не треба цей орден. Вони приурочили його до Дня медичного працівника. Я сама медпрацівник і не хотіла, щоб мене хтось вітав. Це було перше професійне свято Олічки. Ми б її вітали. А так пішли до неї на могилу та плакали з чоловіком. Ми з батьком готові були віддати все, що в нас є, якби вона тільки не йшла працювати в ту лікарню. Вона ж нас не послухала".

Єдине, що хоче родина, щоб покарали винних за пожежу.

"Коли мені подзвонили та сказали, що таке сталось, перша думка була така: вона витягувала хворих і вчаділа. Я знаю свою дитину. Вона з друзями спілкувалася і говорила, що дала клятву своїм пацієнтам, що ніколи від них не відвернеться. І вона її не порушила. Їздила 300 кілометрів додому, виділяла час, щоб навідати батьків. Вона без кінця дзвонила нам, все питала, за нас раділа. Це рідко, щоб дитина так переживала за своїх батьків. Вона дуже нас любила".

Що відомо

  • 26-річна лікарка-реаніматолог Ольга Гліва загинула в Запоріжжі під час пожежі 3 лютого в обласній інфекційній лікарні. На першому поверсі в одній з палат реанімації сталося займання. Під час ліквідації знайшли 4 тіла загиблих.
  • За попередньою інформацією, причиною пожежі у Запорізькій обласній інфекційній лікарні стало загоряння медичного обладнання на першому поверсі 5-ти поверхового корпусу закладу.
  • Ольга Гліва закінчила інтернатуру в 2020 році. Перший рік працювала за направленням, як лікарка-анестезіологиня в обласній інфекційній лікарні.
  • "Відмінниця, думали буде вчителькою. Вона вступила в медичний", – вчителі про лікарку, що загинула.
  • У Запоріжжі попрощалися з лікаркою, яка загинула під час пожежі в інфекційній лікарні
  • У Кропивницькому попрощалися з 26-ти річною лікаркою-анестезіологинею Ольгою Глівою, яка загинула під час пожежі в Запорізькій обласній інфекційній лікарні. Лікарка до останньої миті залишалася із хворими в реанімаційному відділенні. Прощались з дівчиною біля будинку, де минуло її дитинство та юність. Провести Ольгу в останню путь прийшли рідні, близькі, сусіди та медичні працівники. Поховали Ольгу Гліву на Арнаутівському цвинтарі.
  • Що стало причиною трагедії у Запорізькій обласній інфекційній лікарні та чи можна було її уникнути, врятувавши життя лікарки, яка з дитинства мріяла рятувати інших, з’ясували журналісти Суспільного у документальному фільмі-розслідуванні "Хвиля".
На початок