Був без шолома: на Рівненщині 15-річний мопедист впав і травмував голову

Був без шолома: на Рівненщині 15-річний мопедист впав і травмував голову

Був без шолома: на Рівненщині 15-річний мопедист впав і травмував голову
. ГУ НП

На Рівненщині неповнолітній без прав на кермування та шолома не впорався з керуванням мопеда та впав. Наразі юнак з травмами голови знаходиться в обласній лікарні, – повідомляють в пресслужбі поліції області.

Подія трапилась у неділю, 20 червня, в селі Блажове Сарненського району.

15-річний кермувальник мопеда не вибрав безпечної швидкості, не впорався із керуванням і впав, – зазначили у поліції. Односельці хлопця, які побачили ДТП, викликали "швидку".

Неповнолітнього із переломом основи черепа та відкритою раною голови спочатку доставили до Рокитнівської лікарні, а потім — відвезли до Рівного, – каже пресофіцерка поліції області Марія Юстицька.

"Відомо, що хлопець їхав на мопеді один та без захисного мотошолома. Чи був він у стані сп’яніння – стане відомо за результатами експертизи", – додає пресофіцерка.

За фактом ДТП слідчі розпочали розслідування за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 286Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження чи смерть. Караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Кримінального кодексу України.

Пресофіцерка зазначила, що керувати мотоциклом можна із 16-ти років та тільки у засобах захисту.

Що відомо

  • У поліції Рівненщини назвали основні причини смертельних аварій. За словами заступника начальника Олександра Панасюка, на міжнародній трасі Київ – Чоп у 98% це перевищення швидкості. А у сільській місцевості й на другорядних дорогах причиною аварій у 95% стає керування у стані алкогольного сп'яніння.

Читайте також

  • В травні травмувались четверо неповнолітніх. Водієм був неповнолітній, який взяв покататись авто матері.
  • 12 березня у Вараському районі 16-річний парубок із трьома пасажирами злетів з дороги та врізався в дерево. Кермувальник загинув, решта неповнолітніх учасників аварії отримали травми.
  • У лютому встановили та затримали водія, підозрюваного у смертельній ДТП з неповнолітнім 16-річним велосипедистом. Як з'ясували поліцейські, причетним до аварії виявився на рік старший парубок.
  • У грудні в селі Дубівка місцевий 16-річний житель на мотоциклі збив чоловіка. 46-річний пішохід від отриманих травм помер.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок