"Це хаос": у Києві на МВЦ утворилося кілька черг на вакцинацію

"Це хаос": у Києві на МВЦ утворилося кілька черг на вакцинацію

"Це хаос": у Києві на МВЦ утворилося кілька черг на вакцинацію
. Суспільне, Олена Квасній

У Києві 17 червня до Міжнародного виставкового центру утворилося кілька черг з охочих вакцинуватися проти COVID-19. Вакцинація відбувається у четвер через зміни у графіку роботи центру.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного Олена Квасній.

За її словами, до центру викликають по кілька людей, а черга утворилась через те, що багато людей записали на один і той же час.

Киянка Юлія розповіла Суспільному, що приїхала до МВЦ без запису та планувала встати в живу чергу.

Суспільне, Олена Квасній
"Хотіла показати, що я в "Дії" зареєстрована давно, записалася в чергу, бо через Helsi.me в мене цього зробити не вийшло. І тепер я не можу навіть знайти свою чергу. Немає ніяких орієнтирів, організатори нічого не розповідають"
розповіла Юлія

Тетяна Столярова прийшла до центру вакцинації о 9-й ранку, також без запису.

"Ми чекали десь годину. Коли почалося відкриття людей почали запускати, але потім нас відгородили парканом, і створився хаос, бо і тут, і там стоять люди. Нам сказали, що нас не запустять поки там воно не розсмокчеться. А воно ніколи не розсмокчеться, бо люди підходять постійно. Тому в мене немає часу, я йду", – розповіла вона.

Читайте також: Як працюватимуть центри вакцинації на Зелені свята. Пояснює МОЗ
У Києві на МВЦ утворилася черга охочих вакцинуватися проти COVID-19
Суспільне, Олена Квасній

Волонтерка та медична працівниця Юлія, яка працює в центрі, каже, що найкраще приходити на вакцинацію у будні дні, у першій половині дня.

Суспільне, Олена Квасній
"У будні дні краще, бо менша скупченість людей, більше простору, можливість пройти швидше та вакцинуватися. Люди частіше приходять у другій половині дня після роботи", – розповіла вона.

Наразі в Україні діють майже 70 центрів масової вакцинації. Цього тижня робочий графік змінено через святкові вихідні. Переглянути повний список центрів з адресами та режимом їх роботи можна на офіційному сайті кампанії вакцинації проти COVID-19.

Що відомо

  • З 29 травня 2021 року в Україні запустили перші центри масової вакцинації населення проти COVID-19. Наразі вони працюють лише у вихідні дні. У них вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомленням, так і за іншою чергою усіх охочих, яким ще не надійшло запрошення, але які є в листі очікування. Пріоритет надається літнім людям.
  • Перший відкрився у столичному Міжнародному виставковому центрі в Києві.
  • У КМДА повідомили, що центр вакцинації COVID-19 у Міжнародному виставковому центрі працюватиме не на вихідних, а у четвер та п’ятницю – 17-18 червня, аби медики могли перепочити та відзначити День медичного працівника.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав місцеву владу відкривати більше центрів вакцинації.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок