"Не через вакцинацію". Стала відома офіційна причина смерті провізора в Чернівцях

"Не через вакцинацію". Стала відома офіційна причина смерті провізора в Чернівцях

"Не через вакцинацію". Стала відома офіційна причина смерті провізора в Чернівцях
. Суспільне Буковина

Офіційна причина смерті провізора з Чернівців — мозковий інсульт. Вона не пов'язана з вакцинацією від коронавірусу. Випадок смерті чоловіка перевіряли, бо він помер через дев'ять днів після щеплення.

Про це Суспільному Буковина сказала заступниця директора обласного департаменту охорони здоров'я Марія Поліщук.

Померлий мав серцево-судинні захворювання, діабет та інші супутні хвороби. У нього виявили коронавірус — інфекція дала ускладнення, що призвело до інсульту. Про це йдеться у результатах розслідування Міністерства охорони здоров'я.

Вакцинація не захистила чоловіка від інфікування, оскільки на момент щеплення він вже був заражений.

Що відомо

  • 15 березня 60-річний провізор отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca. Алергії до вакцини чоловік не мав та скарг після щеплення не висловлював. На момент вакцинації у нього не було симптомів коронавірусу.
  • 16 березня чоловіка шпиталізували в лікарню через інсульт, а 24 березня він помер. Посмертно у нього підтвердили інфікування. Окрім того, COVID-19 підтвердили також у його двох колег.
  • Очільниця обласного лабораторного центру Наталія Гопко у коментарі Суспільному сказала, що симптоми інфікування у чоловіка проявилися не одразу через інкубаційний період.

Читайте також

"80% ефективності не значить, що 20% померли". Доктор наук спростовує фейки про вакцинацію

Читайте нас у Telegram: головні новини Буковини

На початок