Домашній арешт: у Сумах обрали запобіжний захід підозрюваним у вимаганні хабаря

Домашній арешт: у Сумах обрали запобіжний захід підозрюваним у вимаганні хабаря

Доповнено
Домашній арешт: у Сумах обрали запобіжний захід підозрюваним у вимаганні хабаря
. Суспільне Суми

Зарічний суд міста Суми 14 червня обрав запобіжний захід полковнику Андрію Сидоренку та жінці, яких підозрюють у вимаганні хабаря у сумі 1 тисячі доларів за зарахування дитини на навчання до ліцею посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус" імені І.Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України.

Прокурор Роман Лимар просив обрати для підозрюваного полковника запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або грошової застави у сумі 295 тис. грн.

"Це — провокація і тиск з боку адміністрації навчального закладу", — говорить підозрюваний Андрій Сидоренко. За його словами, гроші, які він отримав, — це повернутий борг від другої затриманої. Він просив пом'якшення запобіжного закладу, посилаючись на хворих дружину та матір і малолітню доньку. Також, говорить, був у відпустці.

Його адвокат Дмитро Бидюков каже, що підозрюваний за своїми посадовими обов'язками не впливає на рішення щодо прийняття до навчального закладу.

У результаті суд обрав запобіжний захід для Сидоренка у вигляді цілодобового домашнього арешту - до 10 серпня. Оскаржити ухвалу захист має право впродовж 5 днів. Чи скористаються цим правом, адвокат відповів, що приймуть рішення, коли ознайомляться з повним текстом рішення суду.

На сайті "Кадетського корпусу" зазначено, що Андрій Сидоренко є заступником начальника ліцею з навчальної роботи. Згідно з декларацією за 2019 рік його заробітна плата склала 358,3 тисячі гривень. У власності має квартиру у Сумах площею 59,33 кв. м.

Тримання під вартою: у Сумах полковнику та його спільниці обрали запобіжний захід

Також 14 червня обрали запобіжний захід ймовірній спільниці полковника. За словами речниці Зарічного суду Сум Наталії Сидоренко, їй також обрали домашній арешт. Прокуратура просила тримання під вартою.

15 червня суд прийняв рішення про відсторонення від посади Андрія Сидоренка.

Що відомо

  • 12 червня правоохонці задокументували факт отримання грошей полковником та нібито його спільницею за зарахування дитини на навчання до ліцею посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус" імені І.Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України.
  • До 19 червня в ліцеї-інтернаті триває вступна кампанія. Для того, щоб вступити до ліцею, діти здають іспити з фізкультури, математики, української мови та іноземних мов.
  • Також вступникам потрібно пройти "професійно-психологічне обстеження" та медичний огляд на базі ліцею. Вступити можна до 8-го або 10-го класів.
На початок