США пообіцяли вживати заходи щодо причетних до будівництва "Північного потоку-2"

США пообіцяли вживати заходи щодо причетних до будівництва "Північного потоку-2"

США пообіцяли вживати заходи щодо причетних до будівництва "Північного потоку-2"
. Речник Держдепу США Нед Прайс. Фото: Associated Press

США продовжать вживати заходів проти причетних до будівництва газопроводу "Північний потік-2". Вашингтон продовжить показувати свою незгоду з приводу цього проєкту.

"Ми продовжимо вживати заходи щодо осіб та компаній, які беруть участь в діяльності, що потрапляє під санкції, щоб продемонструвати нашу незгоду з цим проектом, яка зберігається", — заявив на брифінгу речник Державного департаменту США Нед Прайс.

За його словами, точка зору Вашингтону залишається незмінною і "Північний потік-2" вважають поганою угодою для європейських партнерів. Він також наголосив, що США вживуть заходів, щоб Росія "не змогла використати енергію як інструмент примусу щодо України або будь-якої іншої країни".

"Ми проти трубопроводу, який розглядаємо як геополітичний проєкт Росії, що загрожує європейській енергетичній безпеці та фактично підриває безпеку наших близьких партнерів, зокрема України та інших країн на східному фланзі НАТО", – наголосив Прайс.

Російський газогін "Північний потік-2" планували добудувати наприкінці 2020 року. Разом з іншими російськими транзитними газогонами він дасть змогу перебрати на себе майже весь обсяг газу, який нині проходить Україною і приносить їй суттєві доходи, що сягають близько 3% від усього ВВП держави.

Що відомо

  • 19 травня стало відомо, що США не запроваджують санкції щодо "Північного потоку-2", після чого Верховна рада закликала Конгрес США повністю зупинити його будівництво.
  • 4 червня президент Росії Володимир Путін заявив про завершення прокладання труб першої гілки газопроводу "Північний потік-2". За його словами, "Газпром" вже готовий до початку газопостачання до Європи.
  • Після цього Держдеп Нед Прайс наголошував, що мета США полягає в тому, щоб трубопровід "Північний потік-2" не використовувався як політична зброя.
  • Він також зазначив, що наразі трубопровід приблизно на 90% завершений, тому "фізичному будівництву буде важко перешкодити".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок