Українські легкоатлети встановили найкращі результати сезону на етапі Діамантової ліги

Українські легкоатлети встановили найкращі результати сезону на етапі Діамантової ліги

Українські легкоатлети встановили найкращі результати сезону на етапі Діамантової ліги
. European Athletics

І виграли дві медалі.

Третій етап сезону Діамантової ліги - найбільшого комерційного легкоатлетичного турніру - пройшов у італійській Флоренції. Зазвичай італійський старт цього турніру відбувається в Римі, однак через старт Євро-2020 локацію перенесли в Флоренцію.

На цьому етапі в різних дисциплінах стартували одразу три українські спортсмени - бігунка Анна Рижикова та стрибунка у довжину Марина Бех-Романчук (обидві дебютували у сезоні Діамантової ліги), а також стрибун у висоту Андрій Проценко (уже підіймався на подіум).

І усі вони змогли показати свої найкращі результати сезону, а Анна Рижикова навіть встановила особистий рекорд.

  • Анна Рижикова: особистий рекорд, "срібло" (400 м з бар'єрами)

Українка показала найкращий результат у кар'єрі - 54.19 секунди їй знадобилося для подолання дистанції 400 метрів з бар'єрами. Рижикова перевершила свій попередній персонал бест, який був встановлений ще у 2012 році.

Читайте також: Українська бігунка Анна Рижикова встановила новий особистий рекорд на дистанції 400 м з бар'єрами

З таким результатом українка фінішувала другою, поступившись лише одній з найкращих бар'єристок цього сезону, нідерландці Фемке Бол.

Для Рижикової це був третій міжнародний старт у літньому сезоні, третє друге місце.

  • Дивіться відео забігу Анни Рижикової
  • Марина Бех-Романчук: найкращий результат сезону, "бронза" (стрибки у довжину)

Для Марини Бех-Романчук етап в Флоренції став другим міжнародним стартом у сезоні. В одному секторі вона мала змогу перевірити себе з основними суперницями: німкенею Малайкою Мігамбо, сербкою Іваною Спановіч, білорускою Анастасією Міранчук-Івановою, а також італійкою Ларісою Япічіно.

Бех-Романчук покращувала свої результати від стрибка до стрибка. Її основним завданням було потрапляння у топ-3 після п'яти стрибків (саме стільки спортсменок переходять в шостий стрибок). І Марина виконала його в останній спробі - стрибнула на 6.79 метра, найкращий результат сезону.

Українка кваліфікувалася в фінальний стрибок з другого місця (результати далі анульовуються), але у ключовій спробі заступила - її результат 0.00 м, тому Бех-Романчук фінішувала все-таки третьою.

Виграла етап Івана Спановіч, а другою стала Малайка Мігамбо (теж найкращий результат сезону, 6.82 м).

  • Андрій Проценко: найкращий результат сезону, 4-е місце (стрибки у висоту)

Стрибун у висоту Проценко - єдиний українець, який на попередніх двох етапах Діамантової ліги підіймався на подіум. У Флоренції він цього зробити не зміг, зате показав найкращий стрибок сезону.

Етап в Італії складався непросто для Проценка: висоту 2.20 метра (друга стартова висота) він взяв лише з третьої спроби. Проблеми виникли також на 2.27 метра - дві невдалі спроби, після чого Проценко вирішив перенести висоту. І з єдиної спроби він підкорив планку на висоті 2.30 метра! Це його найкращий результат сезону.

Загалом висоту 2.30 метра взяли одразу п'ять атлетів, а от наступна планка - 2.33 м - виявилася вирішальною. Її взяли три стрибуни, серед них не було Андрія Проценка, який закінчив змагання четвертим.

"Нейтральний атлет" Ілля Павлюк, австралієць Брендон Старк та італієць Джанмарко Тамбері - саме у такому порядку фінішували спортсмени у чоловічих стрибках у висоту. Усі три атлети взяли висоту 2.33 м, а переможець визначися за меншою кількістю спроб.

Усі результати етапу Діамантової ліги в Флоренції

Що відомо

  • Українські атлети двічі піднялися на подіум на етапі Діамантової ліги в Флоренції - це, поки що, найкращий результат сезону. Усього тричі за три етапи українці були на подіумі.
  • Усього на етапі в Флоренції було побито чотири рекорди турніру, встановлено чотири найкращі результати сезону у світі в дисциплінах, а також встановлено один європейський рекорд.
  • Наступний етап Діамантової ліги відбудеться в четвер, 1 липня, в норвезькому Осло. А тоді - ще три етапи за два тижні, ще до Олімпіади-2020.
На початок