Хлопчика, якого залишили у "Вікні життя" львівської лікарні, охрестили

Хлопчика, якого залишили у "Вікні життя" львівської лікарні, охрестили

Хлопчика, якого залишили у "Вікні життя" львівської лікарні, охрестили
. Суспільне Львів

У львівській дитячій лікарні на вулиці Пилипа Орлика охрестили хлопчика, якого залишили у "Вікні життя". Хресною мамою хлопчика стала лікарка. На хрестинах побували кореспонденти Суспільного.

Хрестини Юрія-Олександра організували у палаті міської дитячої лікарні. Хресною мамою стала лікарка малюка Ірина Яцкевич.

Хлопчика, якого залишили у "Вікні життя" львівської лікарні, охрестили
Хлопчика, якого залишили у "Вікні життя" львівської лікарні, охрестили. Суспільне Львів

"Взагалі, це досить несподівано для мене, але я тішуся, що я хресна мама. Мені це приємно, навіть зворушливо. Взагалі, цього хлопчика ми всі в відділенні дуже любимо. Він такий симпатяга. Коли його знайшли, біля нього була записочка від мами, що він народився 4 травня, а 6 травня — Юрія. Тому це ім’я він сам собі приніс. А Олександр – це вже органи опіки дали", — каже хресна мама Ірина Яцкевич.

Прийшли на церемонію лікарі та медсестри відділення, зокрема і медсестра Катерина Кушнір. Вона опікується дитиною із моменту, відколи малюка залишили у "Вікні життя".

"Я ним опікуюся і кожен в своє чергування його пильнує. Ми з ним дружимо. Ми їмо, спимо, важимося. Він дуже вдячний, коли сухенький та поїв. Він в нас дуже вдячний", — каже медсестра Катерина Кушнір.

Хоча медики не займаються питаннями усиновлення дітей, до них уже звертались із бажанням всиновити цього хлопчика.

"Дуже багато до нас було дзвінків, приходило дуже багато людей, цікавилося і хотіли, звичайно, всиновити цю крихітку. На що ми відповідаємо, що ми тільки обстежуємо дитину, що дитина є здорова. Але вже ці всі питання ми не компетентні", — каже завідувачка відділення патології новонароджених та недоношених дітей Лариса Григоренко.

Усиновленням хлопчика займатимуться уже у будинку дитини. Туди хлопчика переведуть за кілька днів.

Що відомо

  • Дитину залишили у лікарні 9 травня разом із запискою із проханням знайти дитині хорошу сім’ю.
  • Відтоді медзаклад ним опікувався також там готували документи для подальшого всиновлення дитини.
  • "Вікно життя" у міській дитячій лікарні діє з березня 2017 року.
  • Таку ініціативу запровадили, аби попередити випадки, коли немовлят залишають у небезпечних місцях, а також щоб допомогти жінці уникнути суспільного осуду.
  • За 4 роки існування у "Вікні життя" залишили 6 дітей.

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок