У Сумах ЗНО з англійської мови складали 85% зареєстрованих

У Сумах ЗНО з англійської мови складали 85% зареєстрованих

У Сумах ЗНО з англійської мови складали 85% зареєстрованих
. Суспільне Суми

25 травня абітурієнти складали зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови. У сумській школі №1 на нього зареєструвалося 225 людей, а загалом в області іспит з цієї дисципліни складатимуть 2 623 випускники.

Збиратися на іспит учасники ЗНО почали о 9 ранку. Олександр закінчує школу №6. У майбутньому хлопець планує працювати на флоті.

"Я вибираю спеціалізацію "Навігація". Це означає, що я буду майбутнім керівником човнів. Або англійська або фізика йде третім предметом. Також туди йде українська мова та математика. Я ставлю собі дуже високу планку, але я думаю, я їй не відповім. Моя планка десь 190 балів", – говорить учасник ЗНО Олександр Шендрик.

Софія у майбутньому бажає працювати у комп’ютерно-інформаційних технологіях. Для цього, говорить, має скласти іспит з англійської.

"Збираюсь вступати на спеціальність "Кібербезпека". Вважаю, що це гарна, корисна й актуальна спеціальність у нашому житті. Я вивчаю англійську з самого дитинства і підготувалась до цього екзамену, мабуть, за два роки", – каже Софія.

Підтримати учнів прийшла викладачка англійської мови Тетяна Афанасенко.

"Вважаю, що з аудіювання буде дуже гарний результат, письмо буде гарний результат, читання. А з використанням мови, можливо, будуть труднощі, бо в нас йде рівень "стандарт", не спеціалізована школа, без поглибленого вивчення, там трішечки можуть бути труднощі", – розповідає вчителька Тетяна Афанасенко.

За пів години на стенд біля школи вивісили списки учасників тестування – хто в якій аудиторії складає іспит.

О 9-45 вишикувалась черга. Учасників тестування по одному запускали в середину, перевіряючи сертифікат та па спорт. Також на вході вимірюють температуру.

"Цьогоріч подовжено час допуску для того, щоб учні мали можливість дотримуватися соціальної дистанції, щоб у більш повільному темпі ми могли провести термометрію безконтактну. Якщо буде виявлена температура 37,3 або вище. Або наявність респіраторних ознак, такі учасники допущені не будуть. Ми підготували 15 аудиторій, всі вони оснащені відповідними технічними засобами, адже у цього ЗНО є своя особливість – є частина сприймання на слух і для цього потрібна відповідна техніка", – розповідає помічниця відповідального за пункт тестування Тетяна Басала.

У Сумах стартує ЗНО з англійської мови

Щоб скласти тестування учасники мали 150 хвилин. Розпочали писати після промови, об 11-30. О першій дня зі школи почали виходити ті, хто закінчив тестування.

"Думаю, здав. Але було важко готуватися і до університету, і до іспиту. Я вже вчусь в Києві, в Національній академії внутрішніх справ, але хочу перевестися на інший факультет. Почалося все об 11-й. Заносять тетропакет, перевіряють герметичність тетропакету, потам – пів години інструктажу. Ми починаємо тестування, без телефонів, без нічого. На середині іспиту приходить технологічна перевірка і перевіряють металошукачем. Все гарно, все сподобалось", – розповів учасник ЗНО Єгор Шуляк.

Ще одна учасниця ЗНО Анастасія каже, що найскладніше було – останнє завдання.

"Найскладніший, мабуть, був текст останній, який треба було написати. Найпростіше – все інше. Щось важке дуже – такого не було. Все проходило за карантинними нормами, сиділи в масках, по одному", – каже Анастасія.

У Сумах стартує ЗНО з англійської мови

За інформацією Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, на тестування з англійської на Сумщині зареєструвалося понад 3000 учасників.

"Вперше у Сумській області ЗНО проходило у шести округах. Торік було тільки місто Суми та Шостка. Цьогоріч залучені всі шість округів: Суми, Глухів, Охтирка, Ромни та Шостка. Загалом – 15 пунктів тестування. На ЗНО з Англійської зареєструвались 3088 осіб, з них 465 не прийшли на іспит, що складає 15% неявки. Сьогодні провели загальний контроль усіх аудиторій із використанням метало детектора. Після такого контролю позбавили права продовжувати роботу над тестом трьох учасників. У двох був мобільний телефон, у ще одного – навушники", – розповіла кураторка Сумської області Харківського центру оцінювання якості освіти Валерія Ханікова.

У Сумах стартує ЗНО з англійської мови

Наступне зовнішнє незалежне оцінювання – 28 травня – з математики. 1 червня складатимуть українську мову та літературу. Далі – історію України, фізику, біологію. Останньою буде географія.

Що відомо

  • Першим тестом цьогоріч була – хімія. ЗНО з цього предмету складали 21 травня. На іспит у Сумській області зареєструватись в області 284 абітурієнти, за даними Харківського центру оцінювання якості освіти.
  • 24 травня Сумах абітурієнти складали ЗНО з іноземних мов.
На початок