Як виступила п'ятірка найкращих учасників "Євробачення"

Як виступила п'ятірка найкращих учасників "Євробачення"

Як виступила п'ятірка найкращих учасників "Євробачення"
. eurovision.tv

Переможцем цьогорічного "Євробачення" стала Італія. Україна посіла п'яте місце, але стала другою за результатами глядацького голосування. Розповідаємо, як виступила п'ятірка найкращих учасників конкурсу.

Сьогодні вночі в Роттердамі завершився пісенний конкурс "Євробачення-2021". Визначення переможців відбувалося в два етапи — голосування професійних журі-країн учасників та глядацьке голосування. За сумарними результатами ТОП-5 виглядає наступним чином.

Перше місце — Італія

Італійський гурт "Måneskin" переміг з піснею "Zitti E Buoni", яка перекладається як "Замовкни та поводься добре". Вони набрали 524 бали. Музиканти від початку були лідерами за ставками букмекерів. І цього разу ті не помилилися.

Італія перемогла на "Євробаченні" втретє в історії. Наступного року саме вони прийматимуть конкурс.

Гурт "Måneskin" у 2016 році створили вокаліст Даміано Давид, басистка Вікторія Де Анджеліс, гітарист Томас Раджі і барабанщик Ітан Торчіо, які разом навчалися в школі. Поїхати на конкурс їм дозволила перемога на музичному фестивалі в Сан-Ремо.

Друге місце — Франція

Тендітна Барбара Праві вийшла на сцену з піснею власного авторства Voilà у жанрі французький шансон.

Лірична пісня, яка нагадує про Париж часів Едіт Піаф, отримала високу оцінку глядачів та журі. У підсумку співачка набрала 499 балів.

Третє місце — Швейцарія

Музикант Gjon’s Tears (справжнє ім'я Гьон Мухарремай) з піснею Tout l'Univers був лідером на думку професійного журі, тому ведучі до останньої секунди тримали інтригу, чи вдасться йому обійти Італію.

Проте глядачі голосували за нього менш активно. У підсумку представник Швейцарії став лише третім.

Четверте місце — Ісландія

Ісландія — це єдина країна, учасники якої цього року не змогли наживо заспівати на сцені конкурсу. У Роттердамі двоє учасників гурту "Daði og Gagnamagnið" отримали позитивний тест на ковід, тому їм довелося самоізолюватися в готельному номері.

Під час другого півфіналу та фіналу показали запис їхньої пісні "10 Years".

П'яте місце — Україна

Український гурт Go_A з піснею "Shum" став п'ятим на цьогорічному конкурсі. Сумарно вони набрали 364 бали.

Попри шалену підтримку аудиторії — за результатами глядацького голосування Україна посіла друге місце — професійні журі європейських країн цього разу були не дуже прихильні до наших учасників. Максимальну кількість балів нам віддала лише одна країна — Литва.

Найнижчий результат у фіналі цьогорічного конкурсу показала Великобританія. Джеймс Ньюмен (до речі, брат відомого співака Джона Ньюмена) з піснею "Embers" набрав нуль балів від журі та нуль балів від глядачів.

Ознайомитися з підсумковими результами всіх країн можна у загальній таблиці.

Як виступила п'ятірка найкращих учасників "Євробачення"

Читайте також:

Переможцем Євробачення-2021 став рок-гурт "Måneskin" з Італії

Хто така Нікі де Ягер — бьюті-діва та перша трансгендерна ведуча в історії "Євробачення"

Від дитячого хору до Євробачення: життєвий шлях солістки гурту "Go_A". СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

На початок