Хто така Нікі де Ягер — бьюті-діва та перша трансгендерна ведуча в історії "Євробачення"

Хто така Нікі де Ягер — бьюті-діва та перша трансгендерна ведуча в історії "Євробачення"

Хто така Нікі де Ягер — бьюті-діва та перша трансгендерна ведуча в історії "Євробачення"
.

Нікі де Ягер — 27-річна голландська візажистка та бьюті-блогерка з мільйонами підписників. Цього року вона стала першої в історії "Євробачення" трансгендерною ведучою конкурсу. Суспільне Культура розповідає її історію.

Дитинство у провінційному містечку

Нікі де Ягер народилася у маленькому містечку Вагенінген у Нідерландах. Його населення — всього 38 тисяч осіб, тому не важко уявити: цій творчій, але незвичайній дитині там жилося не так просто.

На щастя, де Ягер завжди могла розраховувати на підтримку своєї мами.

"Вона завжди була поруч, завжди мене приймала. І це головне, що потрібно в дитинстві", — розповіла  Нікі в одному з нещодавніх інтерв'ю.

Перші відеоуроки з макіяжу вона почала розміщувати ще у 2008 році. На той момент їй було всього 14 років, вона була самоучкою, а Youtube ще не вважався місцем, де кожен може заробляти гроші та будувати потужну кар'єру.

У 2010 році майбутня зірка пішла вчитися на професійні курси макіяжу до Паскаля Тессера та невдовзі почала працювати у його агенції. Це забезпечило їй роботу гримером у великих міжнародних телешоу та журналах на кшталт Marie Claire. Лише у 2014 вона перейшла на фріланс та повністю присвятила себе розвитку власного Youtube-каналу.

Успіх прийшов до неї у 2015 році, коли вона випустила відео "The Power of MAKEUP!". Тоді один із епізодів шоу епізод "Drag Race RuPaul" надихнув її показати підписникам, наскільки сильно ви можете змінити свою зовнішність за допомогою косметики.

З лівої сторони обличчя вона зробила собі макіяж, під час якого застосувала 10 косметичних популярних засобів. Праву залишила в натуральному вигляді. Цей ролик миттєво став вірусним, зробивши Нікі справжньої зіркою серед б'юті-блогерів.

Співпраця з Леді Гага та світовими брендами

Вже у 2016 дівчина оголосила про співпрацю з брендом Too Faced Cosmetics. Разом вони випустили лімітовану колекцію косметики, яка принесла бренду понад 8 мільйонів доларів прибутку.

У 2017 році її зірковий статус підтвердила премія Shorty Award, яку раніше отримували Тейлор Свіфт та Мішель Обама. А трохи пізніше її статус гуру відзначив YouTube.

Під час своєї промови Нікі зізналася, що її дитинство не було простим: з неї майже весь час знущалися, тому вона й мріяти не могла про такий успіх. Свою нагороду вона присвятила усім хейтерам та булерам.

Зараз вона має понад 12,4 мільйона підписників і є першою у світі консультанткою з краси бренду Marc Jacobs Beauty. У неї є досвід співпраці з такими брендами, як Ofra Cosmetics та колаборації із зірками рівня Леді Гаги та Ешлі Грем.

Шантаж та камінг-аут у 2020 році

Попри публічність, шалений успіх та колаборації зі світовими зірками, Нікі наважилася відверто розповісти про свою стать лише у січні минулого року. Блогерка виклала 17-хвилинне відео, в якому вперше публічно зізналася, що багато років тому вона здійснила трансгендерний перехід.

"Не можу повірити, що кажу це сьогодні всім вам, щоб весь світ побачив. Але, до дідька, приємно нарешті зробити це. Час відпустити та стати по-справжньому вільною. Коли я була молодша, я народилася не в тому тілі, а це означає, що тепер я трансгендер".

У відео де Ягер розповіла, що завжди вважала себе жінкою. У шість-вісім років – за підтримки батьків – вона почала відпускати волосся, а згодом носити лише жіночий одяг. У 14 вона розпочала приймати спеціальні гормони, а у 19 років повністю завершила перехід.

"Боже мій, яку свободу це дає. Усі 11 років, що я веду цей канал, я завжди хотіла поділитися цим з вами. Не можу повірити, що весь світ дізнається. Але є одна річ, яку я чітко хочу проголосити: Я — це я. Я все ще Нікі. Нічого не зміниться", — підкреслила Нікі.

Дівчина зізналася, що зробити цю заяву її змусили погрози та шантаж. Але вона відмовилася платити та жити під страхом викриття.

"Сподіваюся, моє відео надихне інших людей. Якщо ви відчуваєте, що опинилися у пастці та виходу немає, знайте, що стане краще. Повірте, стане краще", — сказала Нікі наприкінці.

Підтримка ЛГБТ-спільноти, фанатів та "Євробачення"

Після камінг-ауту Нікі підтримали фанати, користувачі YouTube та представники ЛГБТ-спільноти з усього світу.

"Нікі — неймовірна жінка. І я пишаюся, що вона поділилася своєю історією", "Вона є джерелом натхнення для багатьох людей. І я щаслива, що тепер вона може жити своєю правдою та відчувати себе вільною", "Мені шкода, що тобі довелося через це пройти, але я аплодую тому, як ти з цим змогла впоратися", — писала на підтримку блогерку люди з усього світу.

У емоційному відео, опублікованому наступного дня, Нікі подякувала усім за підтримку та зізналася, що не очікувала настільки теплої реакції:

"Я прокручувала безліч варіантів, але про таке навіть не могла мріяти. Дякую вам".

Пізніше, в інтерв'ю Елен де Дженеріс, вона сказала, що була впевнена: ця заява зруйнує її життя. Вона наважилася на це зізнання лише завдяки підтримці нареченого. Нікі та Ділан Дросері зустрічаються з 2018 року, а заручені з серпня 2019-го.

Втім, цього не сталося. Її кар'єра та життя лише вийшли на новий рівень.

Нікі завжди дивилася "Євробачення" — пісенне шоу, яке давно виступає за рівність та різноманіття. Дізнавшись про перемогу Дункана Лоуренса з Нідерландів у 2019 році, вона написала в Твіттері: "Я буду ведучою наступного року!". Це був жарт, але їй зателефонували.

Навесні минулого року Нікі запропонували стати ведучою онлайн-концерту учасників "Євробачення", а у 2021 році вона вийшла на сцену конкурсу в Нідерладах як одна з ведучих прямого ефіру. Це стало її дебютом на телебаченні. І схоже, що це лише початок.

Читайте також

Після першого півфіналу Go_A піднялися в рейтингу букмекерів Євробачення

Ексклюзивний проєкт про вокалістку Go_A — "MonoKate" на UA: ПЕРШИЙ

На початок