У Тернополі розпочали ревакцинацію медиків

У Тернополі розпочали ревакцинацію медиків

У Тернополі розпочали ревакцинацію медиків
. Тернопільська ОДА

У Тернополі розпочали ревакцинацію медиків. Першими другу дозу вакцини AstraZeneca отримали медпрацівники інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні. Також вдруге сьогодні щеплюють і працівників обласного лабораторного центру.

Першою другу дозу препарату AstraZeneca отримала завідувачка інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні Ольга Дивоняк. Вона була першою на Тернопільщині, хто отримав вакцину від COVID-19.

"Ніяких побічних проявів не було. За цей період не хворіла. Надіюся, що в майбутньому хворіти теж не буду", – каже Дивоняк.

У Тернополі розпочали ревакцинацію медиків
Ольга Дивоняк. Тернопільська ОДА

Щепили також лікаря-рентгенолога цієї лікарні Богдана Федишина. Чоловік розповідає, що після першої дози побічних реакцій не мав:

"Все добре було. Трішки підвищувалася температура. Після прийому жарознижуючого температури більше не було".

У Тернополі розпочали ревакцинацію медиків
Богдан Федишин. Суспільне Тернопіль

Медична сестра інфекційного відділення дитячої лікарні Оксана Назаркевич каже, що після першої вакцинації робила тести на наявність антитіл до COVID-19:

"Я вже робила два рази тест і антитіла є".

У Тернополі розпочали ревакцинацію медиків
У Тернополі розпочали ревакцинацію медиків. Тернопільська ОДА

Також другу дозу вакцини сьогодні отримують працівники обласного лабораторного центру. Серед них – завідувачка лабораторії особливо небезпечних інфекцій Ольга Костюк.

"Після введення першої дози вакцини почувала себе добре в перший день вакцинації, наступного дня десь до обіду була температура 37,1, а далі було все гаразд. Інших реакцій не спостерігалося", – каже Костюк.

У Тернополі розпочали ревакцинацію медиків
Ольга Костюк. ДУ "Тернопільський ОЛЦ МОЗ України"

Вдруге вакцинують також 64-річного водія лабораторного центру Івана Павлика.

"Прекрасно себе почуваю. Не було температури. Все гаразд", – каже Павлик.

У Тернополі розпочали ревакцинацію медиків
Іван Павлик. ДУ "Тернопільський ОЛЦ МОЗ України"

За словами регіональної координаторки вакцинації Марії Павельєвої, наразі для щеплення другою дозою використовують препарат AstraZeneca, який надійшов до області 25 квітня.

"Ми розрахували, що ті люди, які були щеплені з 25 лютого по 6 березня, мають бути охоплені безпосередньо з 20 травня по 28 травня. Якраз цю кількість доз вакцини ми залишили для проведення другого щеплення. Сьогодні ми очікуємо, що другою дозою в середньому буде щеплено 90 осіб. Хоча ми теж розуміємо, що хтось захворів, хтось зараз хворіє, відповідно, така людина буде відтермінована і може вакцинуватися трішечки згодом", – каже Павельєва.

Також Марія Павельєва розповіла, що область очікує на партію вакцини, якою щеплюватимуть людей, які вакцинувалися в березні. Нагадаємо, між двома дозами має пройти 12 тижнів.

Читайте також

  • В Україні другий день поспіль фіксують понад п'ять тисяч випадків COVID-19.
На початок