Справа Жукова: Харківська міськрада просить відводу судді

Справа Жукова: Харківська міськрада просить відводу судді

Оновлено
Справа Жукова: Харківська міськрада просить відводу судді
. Суспільне Харків

Юристи Харківської міськради, відповідача у справі про перейменування проспекту Григоренка на Маршала Жукова, клопочуть про відвід судді Катерини Севастьяненко.

Клопотання на засіданні 19 травня озвучила представниця міськради Ілона Гевел, повідомляє кореспондент Суспільного з судової зали.

На думку юристів мерії, минулого засідання 12 травня їм не дали повністю висловити свою позицію та вчасно не надали текст ухвали за клопотаннями про проведення військової експертизи та звернення до Російської Федерації.

Позивачі у справі вважають клопотання про відвід необґрунтованим та намаганням затягнути розгляд.

Оновлення 11:05. Суд не знайшов підстав для відводу та готовий перейти до розгляду справи по суті. Міськрада подає нові клопотання.

Що відомо

  • 24 лютого 2021 року Харківська міська рада втретє повернула проспект Жукова на мапу Харкова: як голосували депутати.
  • Рішення міськради оскаржили представники партій "Європейська солідарність", ВО "Свобода" та депутати міськради від фракції "Блок Світличної "Разом!" Ігор Черняк та Дмитро Булах.
  • Позов проти перейменування проспекту Григоренка на Жукова розглядає суддя Катерина Севастьяненко — дружина рідного брата депутата Харківської міськради від "Блоку Кернеса" Романа Нехорошкова, який голосував за повернення проспекту імені Жукова. Можливий конфлікт інтересів у судді розглядали на підготовчому засіданні 18 березня, його не встановили.
  • 27 квітня Харківська міськрада просила суд звернутись до Росії, щоб встановити, які посади обіймав Георгій Жуков. 12 травня суд це відхилив, так само як і клопотання про проведення військової експертизи.
  • Під час попереднього розгляду міськрада вже просила апеляційний суд звернутись до країни-агресора Росії, щоб встановити, які посади обіймав Жуков. Суд відмовив.
На початок