Хто такий Жуков: суд відхилив клопотання Харківської міськради щодо звернення до РФ

Хто такий Жуков: суд відхилив клопотання Харківської міськради щодо звернення до РФ

Хто такий Жуков: суд відхилив клопотання Харківської міськради щодо звернення до РФ
. Суспільне Харків

Харківський окружний адміністративний суд відмовив у клопотанні міськради, яка просила звернутись до Росії, щоб встановити, які посади обіймав Георгій Жуков.

Також суд відмовив у клопотанні міськради щодо призначення воєнної експертизи з питання, чи був маршал Жуков міністром, повідомляє кореспондент Суспільного.

"Просимо суд задовольнити цю заяву — зупинити провадження у справі та направити судові доручення до компетентних держорганів РФ з метою отримання належних копій документів щодо трудової діяльності Жукова", — звернулася до суду представниця міської ради Ілона Гевел.

Позивачі у справі, представники партій "Свобода", "Європейська Солідарність "та "Блоку Світличної Разом", проти вимог мерії заперечили.

"Якщо Харківська міська рада не була переконана, чи приймав Жуков участь, чи не брав участь, яку роль він відіграв, які посади він обіймав, очевидно, що вони мали або зібрати ці докази, відомості до прийняття оскаржуваного рішення, або, принаймні, зараз надати докази суду, що вони зверталися до Міністерства оборони РФ, до уповноважених органів Сполучених Штатів Америки, Франції, Британії для отримання цих доказів", — сказав у суді один з позивачів, депутат міськради Ігор Черняк.

Клопотання міськради позивачі вважають елементом затягування процесу.

Перейти до розгляду справи по суті планують наступного засідання.

Що відомо

  • 24 лютого 2021 року Харківська міська рада втретє повернула проспект Жукова на мапу Харкова: як голосували депутати.
  • Рішення міськради оскаржили представники партій "Європейська солідарність", ВО "Свобода" та депутати міськради від фракції "Блок Світличної "Разом!" Ігор Черняк та Дмитро Булах.
  • Харківська міськрада просила окружний адміністративний суд звернутись до Росії, щоб встановити, які посади обіймав Георгій Жуков. Відповідне клопотання юристи міськради заявили на підготовчому засіданні 27 квітня.
  • Під час попереднього розгляду міськрада вже просила апеляційний суд звернутись до країни-агресора Росії, щоб встановити, які посади обіймав Жуков. Суд відмовив.
  • 12 травня у Харкові пікетували суд у справі проспекту Жукова.
На початок