«Золотий берег» у Чернігові готують до пляжного сезону

«Золотий берег» у Чернігові готують до пляжного сезону

«Золотий берег» у Чернігові готують до пляжного сезону
. ФОТО: Суспільне Чернігів

60 тонн піску привезли на пляж «Золотий берег» у Чернігові. Відкрити купальний сезон на єдиному офіційному пляжі міста планують 5 червня, каже директор комунального підприємства «Паркування та ринок» Микола Гоголь. 25 травня водолази перевірятимуть дно Десни на «Золотому березі».

На пляж «Золотий берег» Привезли 60 тонн піску, обрізають дерева. Чекають на представників санстанції для забору води. Так пляж «Золотий берег» готують до відкриття пляжного сезону, розповідає Суспільному Микола Гоголь, директор КП «Паркування та ринок» міськради.

«Фарбується все, прибирається, привозиться пісок, там, де вимило і видуло вітрами, пісок підсипається. Приблизно 60 тон завезли піску, ще будемо завозити. Як вода буде спадати, будемо дивитися, що там у нас під водою робиться».

Водолази обласної рятувально-водолазної служби почнуть оглядати дно річки з 25 травня, говорить Ілля Бондар, водолаз обласної рятувально-водолазної служби.

«З часом рівень води може впасти, і ці предмети можуть завдати шкоди людям, що купаються. Переважно це - коріння, дерева, розбиті пляшки. Є загроза того, що людина поріже ногу. Часто так і відбувається».

Деякі чернігівці вже почали купатися у водоймах міста. Рятувальники кажуть, робити це до початку купального сезону - небезпечно через високий рівень води і через те, що температура у водоймах ще не досягла безпечної позначки у 18 градусів. На сьогодні у Десні вона не перевищує 14.

«Спазм організму відбувається на декілька секунд, коли людина раптом потрапляє у холодну воду. І цей момент дуже небезпечний. Бажано дочекатися, коли стабілізується рівень води, я маю на увазі річку Десну. Під час розливу по річці можуть плисти сторонні предмети, вони можуть і під водою, в товщі води плисти» - сказав Ілля Бондар.

З початку 2021 року в області потонуло семеро людей, з них - одна дитина, каже речниця УДСНС в області Ніна Луценко. З початком купального сезону у місті встановлять рятувальні пости, їх буде чотири.

«Один рятувальний пост буде на пляжі «Золотий берег», два пости на гідрокар’єрі в районі Лісковиця. Та один пост буде створений на річці Стрижень в районі ландшафтного парку Ялівщина», - розповіла Суспільному Ніна Луценко.

Читайте також:

Щоб очистити річку: чернігівці запустили у Стрижень 300 кг риби

На початок