"Не думаю, що вони відновляться". Андрій Шевченко - про перші втрати збірної України перед Євро-2020

"Не думаю, що вони відновляться". Андрій Шевченко - про перші втрати збірної України перед Євро-2020

"Не думаю, що вони відновляться". Андрій Шевченко - про перші втрати збірної України перед Євро-2020
. AP

На турнір не поїдуть два півзахисники.

Два хавбеки "Динамо" - Олександр Андрієвський та Володимир Шепелєв - пропустять чемпіонат Європи з футболу, який розпочинається 11 червня. Про це повідомив головний тренер збірної України Андрій Шевченко.

Шепелєв та Андрієвський потрапили до розширеного списку збірної України на чемпіонат Європи. Проте кілька днів тому стало відомо, що обидва гравці зазнали серйозних травм - Андрієвський отримав пошкодження внутрішньої бокової зв'язки, а Шепелєв - перелом поперечного відростка у двох хребцях.

Читайте також: Склад збірної України перед Євро-2020. Що дивує і кого підсумково викликав Андрій Шевченко

За словами Шевченка, розраховувати на Шепелєва та Андрієвського перед чемпіонатом Європи він не зможе. Крім того, під питанням прибуття до табору національної команди ще кількох футболістів.

"Не думаю, що вони [Андрієвський та Шепелєв] зможуть відновитися до Євро. З ними ситуація набагато складніша", - повідомив Шевченко в інтерв'ю програмі "Великий футбол".

На рахунку Шепелєва сім виходів на поле за збірну України (всі - на заміну). А ось Андрієвський зіграв лише один матч, причому відбулося це ще у 2017 році.

Крім Шепелєва та Андрієвського, головний тренер збірної України розповів також про стан здоров'я інших футболістів команди, а також коли вони приєднаються до решти гравців.

  • Коли прибудуть "легіонери" до табору збірної

"У нас не вистачає лише тих гравців, які виступають у Європі і в яких закінчується чемпіонат. Вони будуть приєднуватися до команди під час збору. Перший цикл буде 8-9 днів і закінчиться грою 23 травня. Потім дамо хлопцям відпустку на чотири дні, після чого приєднаються ті гравці, які закінчать матчі в своїх чемпіонатах. Єдине - Олександр Зінченко, який приїде пізніше, оскільки його команда грає у фіналі Ліги чемпіонів".

  • Про мікротравми у Шапаренка та Бєсєдіна

"Є невеликі проблеми у Шапаренка і Бєсєдіна. Це мікротравми, через які вони пропустили друге тренування. Є час зробити певний баланс для усіх, потім вони будуть тренуватися на повну силу і будуть на одному рівні".

  • Про Коноплянку

"Чекаємо інформацію про Коноплянку, він залишився у Києві готуватися з тренером з фізпідготовки "Шахтаря" і лікарями. Скоріше за все, він приїде на другий збір і ми побачимо, у якому він буде стані".

  • Про Коваленка

"Є невелика проблема у Коваленка. Чекаємо інформацію від "Аталанти", щоб зрозуміти, у якому він стані. На передматчевому тренуванні він відчув якийсь дискомфорт, вони ще не зробили певні тести, щоб розуміти його стан. Такі проблеми завжди трапляються".

Склад збірної України перед Євро: що відомо

  • У розширений склад потрапили 36 футболістів, серед яких лише 26 потраплять в остаточну заявку на Євро.
  • Збірна України перед оголошенням розширеного списку втратила форварда Жуніора Мораєса, який вибув на півроку через розрив хрестоподібної зв'язки коліна.
  • Захисник Віталій Миколенко в останньому матчі проти "Зорі" у фіналі Кубка України отримав травму руки. Проте лікарі повідомили, що це - забій і він зможе взяти участь на Євро.
  • Артем Бєсєдін востаннє грав за збірну України в листопаді 2019-го, після чого пропустив рік через дискваліфікацію, а стартові матчі відбору на чемпіонат світу-2022 - через травму.
  • Євген Коноплянка востаннє виходив на поле у матчі-відповіді проти "Роми" за "Шахтар" 18 березня. Віктор Коваленко лише одного разу вийшов на заміну у складі "Аталанти" за чотири з половиною місяці.
  • На рахунку Миколи Шапаренка дев'ять матчів за збірну України. Зокрема, він виходив у основі двох із трьох попередніх поєдинків відбору на чемпіонат світу-2022.
  • Чемпіонат Європи-2020 може стати останнім турніром за збірну для голкіпера Андрія Пятова. Після нього він закінчує кар'єру в національній команді.

Календар збірної України перед Євро-2020

  • 23 травня. Україна - Бахрейн.
  • 3 червня. Україна - Північна Ірландія.
  • 7 червня. Україна - Кіпр.

З ким та коли гратиме Україна на чемпіонаті Європи?

  • 13 червня. Нідерланди - Україна
  • 17 червня. Україна - Північна Македонія
  • 21 червня. Україна - Австрія
На початок