Туреччина послаблює карантин

Туреччина послаблює карантин

Туреччина послаблює карантин
. Фото: Depositphotos

Міністерство внутрішніх справ Туреччини повідомило про скасування з 17 травня деяких карантинних обмежень, впроваджених через пандемію коронавірусу.

Згідно з оприлюдненим циркуляром, будуть скасовані обмеження на вихід з дому для осіб старше 65 років і молодше 18 років, які отримали дві дози вакцини від коронавірусу. Але цим категоріям громадян не дозволяється користуватися громадським транспортом при пересуванні містом. Невакцинованим громадянам дозволять виходити з доми тільки з 10:00 до 14:00 у робочі дні. Також в країні скасують заборону на міжміські поїздки, крім періоду дії комендантської години, відновлять роботу дошкільні установи, дозволять реєструвати шлюби без проведення весільних церемоній.

Читайте також: Як локдаун в Туреччині вплине на українських туристів. Пояснює посол

Водночас в Туреччині й далі діятиме комендантська година у вихідні дні, а також в робочі дні з 21:00 до 5:00. Під це обмеження не підпадають іноземні туристи, які прибули до країни на короткий термін. Також залишаться закритими спортзали, басейни, кінотеатри, кав'ярні, кальянні, хамами, сауни, спа-салони, парки атракціонів. Ресторани продовжать працювати тільки в режимі "на винос" і "замовлення додому". Ці заходи діятимуть до 1 червня.

Що відомо

  • Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив про запровадження тритижневого жорсткого карантину у всіх регіонах країни з 29 квітня по 17 травня.
  • Міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що посилення локдауну з 29 квітня в Туреччині не вплине на туристів, які приїздять в країну на відпочинок з-за кордону.
  • З 7 травня влада Туреччини впровадила низку додаткових обмежень для недопущення поширення COVID-19. Зокрема, вони стосувались заборони продажу низки товарів.
  • Один з готелів міста Манавгат у турецькій провінції Анталія закрили після того, як там відбулося святкування Великодня за участі українців, які порушили карантинні вимоги.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок