Жертвами бойових дій між Ізраїлем та сектором Газа стали 42 дитини — ЮНІСЕФ

Жертвами бойових дій між Ізраїлем та сектором Газа стали 42 дитини — ЮНІСЕФ

Жертвами бойових дій між Ізраїлем та сектором Газа стали 42 дитини — ЮНІСЕФ
. Укрінформ

"З початку ескалації п'ять днів тому в секторі Газа було вбито 40 дітей та ще двоє — в Ізраїлі", — йдеться у повідомленні.

Про це у Twitter повідомив офіс ЮНІСЕФ у Палестині.

"З початку ескалації п'ять днів тому в секторі Гази було вбито 40 дітей та ще двоє — в Ізраїлі", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, зокрема, ввечері 14 травня було вбито вісім палестинських дітей, наймолодшій дитині було чотири роки, найстаршій — 15.

Читайте також: "Газа — це справжнє пекло". Як живуть цивільні у розпал конфлікту між Ізраїлем та Палестиною

Що відомо

  • 15 травня Ізраїль заявив, що піддався ракетним обстрілам з території Сирії та сектора Газа. У зв’язку з цим роботу центрального аеропорту країни Бен-Гуріон обмежили, а всі рейси перенесли в аеропорт Рамон.
  • Лідери палестинського руху ХАМАС звернулися до Ізраїлю з вимогою відмовитися від ідеї виселення арабів з їхніх будинків у Єрусалимі та звільнити затриманих під час протестів.
  • 15 травня Ізраїль ракетним ударом розбомбив 11-поверхову будівлю в секторі Гази, в якій розташовувалися офіси світових засобів масової інформації, включаючи The Associated Press та телеканал Al Jazeera.
  • 12 травня Ізраїль знищив будівлю медіацентру в до деескалації ситуації в секторі Газа та Ізраїлі та припинення ракетних обстрілів.
  • 13 травня Міноборони Ізраїлю оголосило про мобілізацію 9 тисяч резервістів на тлі конфлікту з Палестиною попри спроби перемовників встановити перемир’я.
  • 14 травня генсек ООН Антоніу Гутерреш закликав до деескалації ситуації в секторі Гази та Ізраїлі та припинення ракетних обстрілів.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок