Ляшко відреагував на можливість призначення очільником МОЗ

Ляшко відреагував на можливість призначення очільником МОЗ

Ляшко відреагував на можливість призначення очільником МОЗ
.

Головний санітарний лікар та заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко закликав дочекатися рішення Верховної ради щодо можливої зміни керівництва Міністерства охорони здоров'я.

Про це він сказав журналістам 15 травня, коментуючи ймовірність свого призначення на посаду міністра охорони здоров'я.

"Зміни в міністерстві відбуваються тільки після того, як Верховна рада проведе певні голосування. Я на посаді заступника вже за третього міністра, і щоразу за таких перестановок щось подібне комусь пропонують і обговорюють. Зараз я на посаді заступника міністра і некоректно з моєї сторони комунікувати це питання", – заявив Ляшко.

Що передувало

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до Верховної ради із поданням про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова, який неодноразово піддавався критиці з боку експертів та політиків через низький рівень охоплення населення України тестуванням на COVID-19 та ініційовані міністерством карантинні обмеження. Також Степанову закидали провалення кампанії з вакцинації українців проти COVID-19.

У березні 2021 року Шмигаль попереджав, що "Степанова ніхто не рятує від відставки", але наголошував, що міністр "дійсно проявляє себе як антикризовий менеджер і в непростих умовах приймає непрості рішення щодня".

Одним із головних кандидатів посаду очільника МОЗ у "Слузі народу" назвали головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

"Прем’єр-міністр ініціював відставку Степанова. Без сумніву проголосую за відставку, адже мною було підписано вже дві постанови на зміну Міністра охорони здоров’я. Його наступником може стати Ляшко", — написала депутатка від "Слуги народу" Марина Бардіна.

Що відомо

  • Максим Степанов очолює Міністерство охорони здоров’я з 30 березня 2020 року. Це третій міністр охорони здоров'я за час пандемії.
  • Депутати кілька разів збирали підписи за відставку Максима Степанова. Наприкінці квітня їм вдалося зібрати необхідні 150+ підписів.
  • 14 травня Верховна рада отримала заяви про відставку від міністра інфраструктури Владислава Криклія та міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок