Євробачення: під час репетиції вокалістку Go_A заміняла нідерландська джазова співачка Емі ван Штайн

Євробачення: під час репетиції вокалістку Go_A заміняла нідерландська джазова співачка Емі ван Штайн

Оновлено
Євробачення: під час репетиції вокалістку Go_A заміняла нідерландська джазова співачка Емі ван Штайн
.

12 травня кореспондент Суспільне Культура, який перебуває у Роттердамі на пісенному конкурсі Євробачення, повідомив, що солістка гурту Go_A Катерина Павленко трохи нездужає, тому друга репетиція відбудеться без неї. Натомість на сцену вийшла нідерландська вокалістка Емі ван Штайн (Emmie van Stijn).

"Минула друга репетиція, на цей раз з Нідерландською вокалісткою. Дякуємо, Емі ван Штайн. Наразі Катя відпочиває та з нетерпінням чекає наступної репетиції", – пишуть учасники гурту в своєму Instagram-акаунті.

Музиканти й танцюристи пропрацювали номер, а Емі ван Штейн одягли в чорний одяг і зелений жакет. Також на відео можна помітити трохи більше подробиць шоу, яке глядачі побачать на виступі. Його постановниками є Костянтин Томільченко та Олександр Братковський – обидва були режисерами-постановниками пісні Джамали "1944" на Євробаченні у 2016 році та пісні Melovina "Under the Ladder" у 2018 році.

Як повідомляє наш кореспондент, Емі не знає української, але виконувала пісні Go_A під час технічних репетицій, тому досконально знає і номер, і танець: "Вони спеціально вчать ці пісні. У кожної країни-учасниці Євробачення є свій статист, щоб детально прорепетувати номер".

Молода джазова співачка Еммі ван Штейн виросла в музичній сім'ї та зробила перші кроки в музиці з гуртом Petrol. Для свого першого джазового квартету їй вдалося зібрати інтернаціональну групу музикантів. Наразі Еммі навчається співу в Джазовій академії Codarts.

"Вставати о 06:00 і проходити тестування [на Covid-19 – ред.] двічі на тиждень – це повністю виправдовує роль запасного співака на Євробаченні 2021", – пише Еммі в своєму Instagram-акаунті.

В інтерв'ю Суспільне Культура Еммі розказала, що навчається на четвертому курсі та паралельно працює магазині:

"Мені дуже сподобалося виступати вчора – це був великий сюрприз, тому що мене не попередили заздалегідь, що гурт приїде, тому я була дуже схвильована і нервувала одночасно. Дуже шкода Катерину, що вона не може бути там, тому що це найгірший час, щоб захворіти, тому сподіваюсь, що вона одужає якнайшвидше. Це було сприйнято добре – я отримала позитивні відгуки, і просто в захваті від тієї чудової реакції від фанатів "Євробачення", які мені відправили у соцмережах".

Що з Катериною Павленко?

Вранці, 12 травня солістка Go_A Катерина Павленко нездужала. Згідно з протоколом охорони здоров’я Катерина зробила тест на ПЛР і зараз відпочиває. Результати тесту на ранок 13 травня ще були не готові

"Тим часом ми чекаємо на результат тесту. Як тільки його отримаємо, то повернемося до репетицій повним ходом", – сказано у повідомленні на сторінці "Суспільне Євробачення" у Фейсбуці.

За умовами конкурсу всі країни учасниці записали резервне відео виступів на випадок, якщо в Роттердамі, який приймає конкурс, будуть посилені карантинні заходи або якщо гурт не зможе вийти на сцену під час конкурсу. Україна також надала організаторам заздалегідь записане відео.

Що відомо

  • 2 квітня стало відомо, що на "Євробачення 2021" дозволили пустити 3500 глядачів — їм доведеться зробити тест.
  • "Євробачення 2021" відбудеться 18-22 травня в Роттердамі. Нідерланди отримали право приводити конкурс після перемоги представника своєї країни Дункана Лоуренса в 2019 році.
  • Раніше визначили, в якому порядку будуть виступати учасники. Представники України — гурт Go_A — вийдуть на сцену у першому півфіналі конкурсу 18 травня. Порядковий номер їх виступу — 15.
  • 9 березня Go_A презентували кліп на оновлену пісню "SHUM". Журі у складі Джамали, Євгена Філатова, Руслана Квінти, Ярослава Лодигіна та Дмитра Хоркіна одноголосно обрало її з трьох запропонованих гуртом пісень.
  • У конкурсі участь візьмуть представники 39 країн, та не всі зможуть приїхати до Роттердама. Представниця Австралії — співачка Montaigne не приїде на конкурс. Тому покажуть її резервне відео виступу.
  • Зовнішньо сцена арени Ahoy не змінилася з минулого року, проте стала технічно досконалішою. Цього року екран буде відкриватися по-особливому, його ширина 52 метри, а висота — 12 метрів.
На початок