У Тернополі відключили 5 котелень

У Тернополі відключили 5 котелень

У Тернополі відключили 5 котелень
. Суспільне Тернопіль

У Тернополі відключили 5 котелень, які подають гарячу воду. Про це сьогодні розповів начальник виробничо-технічного відділу "Тернопільміськтеплокомуненерго" Михайло Горбань.

За його словами, у будинках, які підключені до котелень на вулицях Лозовецька, Шкільна, Тролейбусна та Бригадна не буде гарячої води до 9 червня. А в тих, які обслуговує котельня на вулиці Івана Франка, – до 23 червня. Горбань каже, котельні відключили, щоб відремонтувати. До прикладу, в котельні на вулиці Івана Франка замінюють частину газопроводу:

"Під час зупинки котельні проводиться гідравлічне випробування теплової мережі. Якщо мережа не витримала гідравліку – є порив, ремонтується теплова мережа. Відповідно, проводиться повторно, складається акт, що теплова мережа готова до опалювального періоду. І так кожного року. В нас планових ремонтних робіт нема, в нас йде по факту. Тобто, ми робимо гідравлічне випробування, якщо трубопроводи теплової мережі вийшли з ладу, ми шукаємо ту ділянку, яка вийшла з ладу і міняємо там 3-5-2 метри труби".

Загалом у місті є 42 котельні, каже Михайло Горбань. 22 з них не подають гарячої води, вони будуть відключені до початку опалювального сезону. Ще 20 відключатимуть згідно з графіком, який можна побачити на сайті "Тернопільміськтеплокомуненерго".

Що відомо

На початок