За минулу добу на Тернопільщині від COVID-19 вакцинували 693 особи

За минулу добу на Тернопільщині від COVID-19 вакцинували 693 особи

За минулу добу на Тернопільщині від COVID-19 вакцинували 693 особи
. Суспільне Тернопіль

693 щеплення від COVID-19 зробили на Тернопільщині за вчора. Про це розповіла регіональна координаторка вакцинації Марія Павельєва.

За її словами, загалом в області вакцину отримали понад 26 819 осіб.

20 травня в області розпочнеться повторна вакцинація проти COVID-19. Першими другу дозу препарату отримають лікарі інфекційного відділення дитячої міської лікарні. Про це розповіла начальниця обласного управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.

"Медики дитячої лікарні були вакциновані першими в Тернопільській області. Це відбулося 25 лютого. 20 травня ми розпочнемо повторну вакцинацію. Таким чином у нас будуть жителі, які вакциновані двічі", – каже Ярмоленко.

Особи, які отримали дві дози препарату, можуть звернутися до сімейного лікаря і отримати сертифікат із системи e-health про вакцинацію двома дозами вакцини.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов каже, що за добу 5 травня від коронавірусу було щеплено 24 494 людини, а від початку вакцинальної кампанії – 783 812 людей, з яких 419 осіб завершили вакцинацію (отримали дві дози препарату).

Що відомо

  • Станом на 10 травня в Україні підтвердили 2 817 нових випадків захворювання, одужали 9 002 особи, летальних випадків – 119.
  • 1 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що Україна підписала ще один контракт з американською компанією Pfizer щодо постачання додаткових 10 мільйонів доз COVID-вакцин.
На початок