Шахтарям ДП "Львіввугілля" виплатили заборгованість із зарплати за квартал

Шахтарям ДП "Львіввугілля" виплатили заборгованість із зарплати за квартал

Шахтарям ДП "Львіввугілля" виплатили заборгованість із зарплати за квартал
. Facebook

12 травня на рахунки ДП "Львіввугілля" надійшло 197 млн грн для погашення заборгованості із виплати заробітної плати шахтарям. Про це у коментарі Суспільному повідомила речниця ДП "Львіввугілля" Марина Громик.

"Гроші вже надходять на особові рахунки працівників. Загалом буде виплачена заробітна плата за січень, лютий і березень. Це буде виплата усім працівникам і ще частина квітня буде виплачена працівникам виробничо-промислового персоналу шахт", — розповіла Марина Громик.

Як повідомили у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА, за квітень виплачено 41% заробітної плати промислово-виробничому персоналу шахт підприємства.

Заборгованість по лікарняних та мобілізаційних виплатах за січень-березень (залишок) виплатять при надходженні грошей від реалізації вугільної продукції.

У середу, 12 травня, біля Офісу президента відбулась акція протесту працівників державних вугледобувних підприємств. Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що зарплату гірникам почнуть виплачувати сьогодні, 12 травня.

Що відомо

  • 21 квітня 2021 року борг перед шахтами ДП "Львіввугілля" становив 261 мільйон та 634 тисячі. Про це у коментарі Суспільному повідомила прессекретарка ДП "Львіввугілля" Марина Громик.
  • 6 квітня гірники шахти "Степова" відмовилися спускатися у забій. 3 і 4 зміни шахтарів 6 квітня залишилися на поверхні. Причина — заборгованість із заробітної плати за січень, лютий та березень. Борг перед шахтою зараз близько 40 мільйонів.
  • У середу, 17 березня, під стінами Верховної Ради зібралися шахтарі Львівщини. Вони вимагали виплати заборгованості із зарплати. Про це у коментарі Суспільному розповів учасник акції Олег Стельмах.
  • За словами Олега Стельмаха, під ВР зібралося близько 140 людей. Це працівники усіх шести шахт ДП "Львіввугілля" і допоміжних підприємств, яким боргують за відвантажену продукцію.
  • Ініціативна група шахтарів зустрілася із заступниками міністра енергетики. Заступник Олександр Зорін обіцяв, що заборгованість буде погашена "по мірі активування вугілля".

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок