Ветеранів та учасників бойових дій Другої світової війни привітали херсонці

Ветеранів та учасників бойових дій Другої світової війни привітали херсонці

Ветеранів та учасників бойових дій Другої світової війни привітали херсонці
. Суспільне Херсон

9 травня 20 херсонців взяли участь у акції, яку організувала громадська організація "А що зробив ти ?" - привітали ветеранів та учасників бойових дій Другої світової війни, які живуть у Херсоні.

Квіти та торти підготували для подарунків волонтери громадської організації "А що зробив ти ?". Квіти надав один із херсонських магазинів, гроші для купівлі тортів передав підприємець, а херсонський хлібокомбінат, де купували солодощі, відпустив їх із 50-відсотковою знижкою, розповіла Анастасія Онищенко.

"Нам подобається радувати людей похилого віку. Вони потребують нашої уваги. Ми як молодь можемо подарувати їм трішки щастя, тепла", - каже волонтерка ГО "А що зробив ти ?" Анастасія Онищенко.

Анна Свинаренко дізналася про акцію та захотіла приєднатися до привітань ветеранів та учасників бойових дій.

"Потрібно пам`ятати завжди, долучатися, допомагати і бути вдячними за те, що зробили для нас наші пращури", - говорить Анна.

Серед тих, кого привітали 9 травня, була Валентина Луценко. Коли розпочалася Друга світова їй було 15 років. Жінка щойно закінчила школу. Ділиться, про ті часи згадувати важко.

"У 17 років мене забрали до Німеччини, там була 2 роки. Була у Магдебурзі, ще в якомусь місті, не пам`ятаю вже. Це були трудові табори. Вони всю молодь забирали. В 45-му, коли нас звільнили, я повернулася додому. Тут було страшно. Зубожіння, голод, все у нас позабирали", - розказала Луценко.

Василю Теодоровичу зараз 96 років. Під час війни служив у прикордонних військах. 9 травня 1945-го року він був у Киргизії. Подзвонили з комендатури, згадує чоловік, та повідомили, що війна скінчилася.

Ветеранів та учасників бойових дій у Другій світовій війні привітали херсонці
Учасник бойових дій у Другій світовій війні Василь Теодорович. Суспільне Херсон

"Ви знаєте, що війна закінчилася? Я кажу, як? Так, вже війна закінчилася. Я вибіг на ганок, дістав пістолет. Всі ми вибігли, почали на радощах стріляти вгору в повітря. Ось так зустріли День перемоги", - говорить учасник бойових дій у Другій світовій війні Василь Теодорович.

Володимиру Степаненку зараз 95 років. До армії, його призвали у 17.

Ветеранів та учасників бойових дій у Другій світовій війні привітали херсонці
Ветеран Другої світової війни Володимир Степаненко. Суспільне Херсон

"Вітаємо вас з Днем перемоги. Бажаємо вам здоров`я, підтримки, дякуємо вам велике, що стояли за нас. Довголіття! "

На початок