Реконструкція вулиць у Львові. Які шляхи продовжать ремонтувати влітку

Реконструкція вулиць у Львові. Які шляхи продовжать ремонтувати влітку

Реконструкція вулиць у Львові. Які шляхи продовжать ремонтувати влітку
. Суспільне Львів

Цьогоріч на ремонт львівських вулиць у міському бюджеті передбачено 596 мільйонів гривень. За ці гроші в першу чергу планують завершити ремонт доріг розпочатих торік. Зокрема, зараз триває реконструкція на вулицях Степана Бандери, Богдана Хмельницького, Пекарській, завершують ремонт Личаківської.

У червні планують розпочати ремонт найдовшої ділянки вулиці Шевченка – від Ярослава Мудрого до Левандівської.

Вулиця Степана Бандери

На вулиці Степана Бандери підрядник проводить роботи на двох ділянках: від Героїв УПА до Антоновича і від Городоцької до Героїв УПА.

Реконструкція вулиці Степана Бандери, травень 2021 року
Реконструкція вулиці Степана Бандери, травень 2021 року. Суспільне Львів

"На другій ділянці від вулиці Городоцької до Героїв УПА проводиться заміна водопроводу і прокладання колектору. На ділянці до вулиці Антоновича прокладається основна каналізаційна магістраль. До вулиці Карпінського вже йде облаштування дорожньої основи, трамвайних плит, зварювання трамвайних колій", — каже інженер компанії "Онур" Віталій Хомин.

На уже відремонтованій ділянці вулиці Степана Бандери керівник громадської організації "Зручне місто" Юрій Тер-Арутюнян виявив недоліки, зокрема розкритикував нерівні бордюри.

"До якості робіт були зауваження, там можна це було зробити набагато краще, акуратніше, зокрема, з бордюрами. Вони їх зовсім не заморочились підрізати, щоб все виглядало акуратно. Поставили як-небудь і хай буде", — каже Юрій Тер-Арутюнян.

Інженер компанії-підрядника Віталій Хомин каже, така ситуація виникла через те, що згідно з проєктом мають встановити старі гранітні бордюри.

"Бордюр встановлюється в тому положенні, в якому був. Це є камінь, камінь нешліфований. Зауваження, які були його підрізати встановлювати, це вже річ проєктантів, яка мала би бути внесена. Це би вже був не той бордюр, а матеріал, який ми обробили", — пояснює інженер компанії-підрядника.

Вулиця Богдана Хмельницького

Вулицю Богдана Хмельницького відремонтували на 80 %. Зараз підрядник працює на ділянці від автобусної станції до залізничного переїзду.

"На сьогодні продовжуються роботи по каналізації, так само на цій ділянці облаштовано шар асфальту, але це ще не кінець – ще має бути один шар. Продовжуємо стелити хідники, тротуари, практично роботи йдуть до завершення", — розповідає інженер компанії-підрядника Андрій Яремин.

Вулиця Богдана Хмельницького, травень, 2021 року
Вулиця Богдана Хмельницького, травень, 2021 року. Суспільне Львів

Цьогоріч реконструкцію вулиць Степана Бандери, і Богдана Хмельницького мають завершити. Щодо інших вулиць, де уже почали ремонт запитуємо у директора міського департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександра Одинця.

"До середини червня ми би мали завершити реконструкцію на вулиці Лисенка та на Личаківській. Чернівецьку і Пекарську теж до кінця літа, думаю, завершимо. На початок червня ми би мали розпочати ремонт по вулиці Шевченка і так само десь до кінця травня хотіли б відновити роботи на вулиці Пилипа Орлика", — розповідає Олександр Одинець.

За словами Олександра Одинця, цьогоріч планують завершити ремонт вулиці Миколайчука до Голосківського цвинтаря. Там залишилося покласти ще шар асфальту та облаштувати освітлення.

Що відомо

  • На вулиці Бандери у Львові демонтовану під час ремонту бруківку зберігають просто неба
  • Реконструкцію вулиці Бандери за майже 210 млн грн проводить ТзОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл" за проектом, розробленим ТзОВ "ТрамДорПроект".
  • Вулицю Богдана Хмельницького ремонтують у декілька етапів. Почали роботи у травні 2020 року. Вартість реконструкції усієї вулиці 175 мільйонів гривень, протяжність більше 1600 метрів.
  • Ремонт вулиці Пекарської планують завершити у грудні 2021 року.

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок