На знам'янчанина та його доньку напав скажений кіт

На знам'янчанина та його доньку напав скажений кіт

На знам'янчанина та його доньку напав скажений кіт
. Фото ілюстративне: Pixabay

На знам'янчанина та його доньку напав безпритульний скажений кіт, розповіла Суспільному речниця Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Наталя Шевченко. Вони проходять курс лікування, який допоможе запобігти виникненя у них сказу.

Подія сталась на вулиці Каштановій у Знам'янці. Кіт забіг у двір до будинку та пошкрябав господаря помешкання та його доньку. Опісля тварина впала з драбини і померла.

Працівники лабораторії Держпродспоживслужби підтвердили у кота сказ.

Чоловік з дитиною з 24 квітня проходять курс антирабічної вакцинації в лікарні, яка допоможе запобігти у них розвитку цього захворювання. "Цей курс довготривалий, це декілька місяців. Крім того, ця вакцина, як правило, важко переноситься людьми. У них спостерігається запаморочення, аж до втрати свідомості", – розповіла Наталя Шевченко.

Надзвичайна протиепізоотична комісія визначає зону, де проведуть вакцинацію тварин проти сказу. За відмову від вакцинації власників тварин штрафують від 51-ї до 170 гривень, сказала речниця Держпродспоживслужби.

Що відомо

Сказ - це інфекційна хвороба тварин і людей. Вона вражає центральну нервову систему. Зараження відбувається через слину хворої на сказ тварини під час укусу або потраплянні слини на ушкоджену ділянку шкіри.

Читайте також

На початок