Німеччина планує у червні відкрити запис на вакцинацію для дорослих

Німеччина планує у червні відкрити запис на вакцинацію для дорослих

Німеччина планує у червні відкрити запис на вакцинацію для дорослих
. AP

Німеччина у червні планує відмовитися від пріоритизації вакцин за віковими групами та дозволити всім громадянам подавати заявки на вакцинацію.

Про це повідомила канцлерка Німеччини Ангела Меркель, передає Deutsche Welle.

"Це не означає, що всі можуть бути вакциновані негайно. Але тоді кожен зможе подати заявку на вакцинацію", – сказала Меркель.

Також Меркель попередила, що в Німеччині можуть виникнути важкі соціальні дебати, якщо вакцинація буде проведена тільки частині населення, оскільки ті, хто отримують щеплення, можуть "зажадати більшої свободи". Вона додала, що уряд планує зробити певні послаблення карантинних обмежень для людей, щеплених від COVID-19.

Наразі в Німеччині першу дозу вакцини отримали понад 23% населення, 7% зробили два щеплення.

Що відомо

  • Канцлерка Німеччини Ангела Меркель 16 квітня зробила перше щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca.
  • Європейська комісія подала до суду на компанію-виробника вакцини проти коронавірусу AstraZeneca через недотримання контракту на постачання препарату.
  • Уряд Франції повідомив, що вони досягли найшвидших темпів вакцинації серед країн Європи та вакцинують близько 2,5 мільйона людей на тиждень.
  • Європейський Союз протягом літа 2021 року планує відкрити кордони для туристів, які щеплені затвердженими EMA вакцинами від коронавірусу.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок